Ağrı’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Betül Yaşar’ın evine sabah saatlerinde polislerce baskın düzenlenmiş ve Yaşar gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Diyadin Belediyesi ise polis ablukasına alınmış ve belediye binası içinde arama başlatılmıştı.

Diyadin’deki son durumu Artı TV’de Haber Aktüel programında anlatan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, baskın ve abluka ile birlikte Ağrı Valiliği’nin Covid-19 gerekçesi ile kentte eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasakladığını açıkladı.

‘AKP VE MHP MEŞRUİYETİNİ YİTİRDİ’

Belediye binasına gitmelerinin engellendiğini belirten Koç, “Bizler belediye binamıza gitmek istedik, ancak abluka altında olduğu için gitmemize izin verilmedi. Valiliğin, Covid-19 gerekçesi ile eylem ve etkinlikleri yasakladığına dair evrak elimize tutuşturulmaya çalışıldı. AKP ve MHP hükümeti Türkiye’de demokratik hakları rafa kaldırmış durumda. Bizim 45 belediyemize kayyum atandı ve toplamda 52 belediyemiz gasp edildi. Hükümet hiçbir sınır tanımıyor ve anayasayı çiğniyor. Halkımız bu irade gaspını kesinlikle kabul etmiyor. AKP ve MHP’nin meşruiyetini yitirdiğini de söylemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HALK SEÇİM GÜNÜNÜ BEKLİYOR’

HDP’ye yönelik baskılar ve kayyım atamalarının halk üzerindeki etkisine de değinen Koç’a göre halk seçim gününü bekliyor. Baskılar nedeniyle HDP’nin oyunun artacağını dile getiren Koç, “HDP’ye verilen 6 milyon oy, yeni seçimde ikiye katlanacaktır. Baskı, zor ve işkence ile halkın iradesi üzerinde kimse etkili olamaz. Bu halk kendi kimlik mücadelesini ve demokrasi mücadelesini yürütüyor. Yürüyüşümüzde halk ile aramıza bariyerler kurdular, ancak halk yine bizimle beraberdi. Halkın baskılara boyun eğmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir” dedi.