HDP Ankara 2. Bölge seçim çalışması kadın inisiyatifi, Antares AVM de bulunan Flormar önünde direnen Flormar işçilerine destek eylemi yaptı.

Eylemde " Flormar değil, direniş güzelleştirir", " Flormar işçisi yalnız değildir", "Daha fazla Flormar , daha fazla direniş" sloganları atıldı.

Eylemde okunan basın açıklaması şöyle:

FLORMAR DİRENİŞİNİN 19. GÜNÜ

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde ki Flormar’da çalışan ve çoğu kadın olan 120 işçi PETROL-İŞ Sendikasına üye oldukları için işten atıldı.

Önce 12 işçi arkadaşımız işten atıldı. Sonrasında işçi kardeşlerine destek olan 108 işçi daha işten atıldı.

Flormar yönetimi içindeki işçilerle teması kesip direnen işçilerin örgütlü gücünü kırmak için fabrikayı dikenli tel örgüler ve brandalarla kapattı. Şu anda yaklaşık 400 işçi çalıştıran ve taşeron işçi alımına başlayan Flormar Fabrikası içerisindeki işçiler adeta ‘kapalı cezaevi’nde; Flormarı’ın dışarısındaki işçiler ise direniştedir.

Bizler kadınlar olarak direnen Flormar işçilerinin tüm haklarıyla birlikte bir an önce işe geri iade edilmelerini ve çocuklarıyla ve yakınlarıyla birlikte Ramazan Bayramı’na umutlu girmelerini talep ediyoruz. Biz işçiler emekçiler kadınlar tekten güçlüyüz.

Sendika hakkını, grev hakkını ve direniş hakkını gasp eden OHAL iktidarına karşı bizler diyoruz ki Flormar değil, Direniş güzelleştirir.”

Kaynak: Cumhuriyet