Suruç Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan Şerife Erbay, 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziranda olduğu gibi İstanbul 2. Bölge 4. Sıra’dan aday oldu. Erbay, “Suruç’tan sağ çıktım, yoldaşlarımı kaybettim. Düşlerimiz yarım kaldı. Şimdi, adalet için, barış için adayım,” dedi.

Erbay, ikinci kez adaylığında Suruç katliamının etkili olduğunun altını çizdi. Suruç’ta yaşamını yitiren gençlerin HDP’nin 7 Haziran başarısında büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Erbay, “Büşra Mete, Ece Dinç, Polen Ünlü, Ezgi Sadet ve diğer şehitlerimiz, İstanbul’un tüm ilçelerinde, kampüslerinde aktif çalışma yürüttüler. Suruç’ta kaybettiğimiz arkadaşlarımızın barış, adalet ve özgürlük düşlerini daha da ileriye taşımak, onların ideallerini yarım bırakmamak için de aday oldum” dedi.

Erbay, “Bir yarım kalmışlık hissi var ve bu his kişisel olarak bana çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluk duygusuyla yeni süreçte barış talebini daha güçlü haykıracağız” dedi.

“Suruç’ta devletin katledemediği gençlerden biriyim” diyen Erbay şöyle devam etti: “Bu durum hayata ve siyasete dair bir takım şeyleri çok güçlü kavramanızı sağlıyor. Suruç’tan yaralı kurtulan diğer arkadaşlar için de aynı durum söz konusu.”

"'İNADINA BARIŞ, İNADINA KARDEŞLİK' DİYECEĞİZ"

HDP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Şerife Erbay, seçim sürecine ilişkin şunları söyledi:

“7 Haziran seçimlerinde gerçek anlamda burjuva partilerle halkların özlemlerini yansıtan HDP arasında bir yarış vardı. O dönem AKP’yi ve başkanlık sistemini istemeyen kim varsa herkesi, HDP ile yeni yaşamı kurmaya çağırmıştık. Şimdi ise bambaşka bir durum. Suruç katliamı ile birlikte AKP tam anlamıyla savaş partisi olduğunu kanıtladı. Çatışmasızlık sürecini de bitirdi ve savaşın startını Suruç katliamı ile verdi. Ardından da Varto, Cizre, Silopi, Bismil, Beytüşşebap katliamları geldi. Batı’da ise İç Güvenlik Paketi’nin uygulamaları çok güçlü. Bugün bir basın açıklaması yapmak, bir arkadaşımızın mezarını ziyarete etmek gibi çok küçük hak ve özgürlük talepleri bile engelleniyor. Özetle seçim çalışmalarını bir savaş konsepti içinde yürüteceğiz. Ama HDP gençliği olan en temel vurgumuz, barış ve bir arada yaşamı savunmak olacak.”

Erbay, Cizre’de yaşanan insanlık dramını da hatırlattı ve şöyle konuştu:

“Biz Batı’daki gençler, Türkiye’de ve bölgede annelerin acılarını, çığlıklarını çok iyi duyuyoruz. Annelerin çocuklarının cansız bedenlerini derin dondurucularda saklamak zorunda kaldıklarını gördük. Tüm bunları gördük, duyduk. Biz ne olursa olsun, çocukları ve gençleri katlederek bir halkın geleceğini yok etmeye çalışan AKP’ye karşı ‘İnadına barış, İnadına kardeşlik’ diyeceğiz.”

Kaynak: Siyasi Haber