HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Tarsus ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında Kırıksırtı Mahallesi ile Çağlayan Mahallesi'nde kahvelerde halk toplantıları gerçekleştirdi. Buralarda yaptığı konuşmalarda Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtçe mealli Kuran-ı Kerim’i meydanlarda kaldırarak, anadili üzerinde yasaklar olan bir halkı kandırmaya çalıştığını söyledi. “Bu halk AKP’yi nasıl iktidar yaptıysa onu iktidardan indirmesini de bilir" diyen Fırat, yolsuzluk iddialarına da dikkat çekerek, "İslam'da hırsızlığı kim yaparsa yapsın suçtur. Oysa AKP'nin hiçbir imamı, hiçbir müezzini, üst düzey devlet yetkililerinin yaptığı hırsızlığa hırsızlık demez, diyemez” dedi.

ANF'nin haberine göre, Dengir Fırat'ın halk toplantılarında yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

ERDOĞAN DİKTATÖRLÜK İÇİN KUTSAL KİTABIMIZI KULLANIYOR

"Kurtuluş Savaşı'nda bu ülkenin kurtuluşu için mücadele eden Kürt halkının dili, kimliği yıllardır yok sayılıyor. AKP hükümeti iktidara ilk geldiği günlerde Başbakan Erdoğan 'Kürt sorunu benim sorunum ve bu sorunu ben çözeceğim' diyen bir Başbakan'dı.  Sonrasında 'Kürt Sorunu yoktur' diyen bir Cumhurbaşkanına dönüştüğü.

"Tayyip Erdoğan tek başına bu ülkeyi yönetmek istiyor ve yapmak istediği diktatörlüktür. Erdoğan, bu emelini gerçekleştirmek için de kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'i bile siyasi menfaati için kullanmaktan geri kalmamıştır. Oysa aynı Erdoğan ve Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırıp yerine İnanç İşleri Başkanlığı'nı kuracağız diyen HDP'ye saldırmaktan geri durmuyorlar. Asıl Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti iktidarını sürdürmek için insanlarımızın dini değerlerini kullanmaktan geri kalmıyor. Bu durum, aslında içine düştükleri acizliğin bir göstergesidir.

17 ARALIK VE YOLSUZLUK

"İslam'da hırsızlığı kim yaparsa yapsın suçtur. Oysa bakıyorsunuz, AKP’ye bağlı hiçbir imam, hiçbir müezzin üst düzey bir devlet yetkilisinin yaptığı hırsızlığa hırsızlık demez, diyemez.

"Cumhurbaşkanı mitinglerde Kürtçe Kur’an mealli kaldıracağına, halkların anadillerini yasaklamasın. İnsanlar Kürtçe okumasını bilmezken, Kürtçe Kur’an’ı nasıl okuyacak?

"7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçim günü herkes oyuna sahip çıkmalı. Bir oy artacağını bilsem Türkiye’nin en ücra köşesine gider oradaki halkla görüşürüm. Türkiye’de halklar demokratik, özgürlükçü bir ülkede yaşamak istiyorsa, 7 Haziran seçimlerinde halkların tek alternatifi HDP’dir.

ERDOĞAN TEK ADAM OLMAK İSTİYOR

"AKP hükümeti, demokrasi ve özgürlükleri getirmek adı altında yıllardır halka yalan söylüyor. Asıl amacı Erdoğan'ın, 'tek adam' olarak Türkiye’de diktatörlük yapması. Türkiye halkları birbirinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. İnsanlar etnik köken, dini ve siyasi kimlikleriyle birbirine kırdırılmaya çalışılıyor. Türkiye’de kalıcı barış ancak ve ancak HDP ile gerçekleşir."