HDK’nin “Kapital’den Ekim Devrimine, Ekim Devrimi’nden Devrimlere” sempozyumu, eşsözcülerin açılış konuşmasıyla başladı.

HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Rojava Devrimi dünya halklarına ilham kaynağı oldu" dedi. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ekim Devrimi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan “Kapital’den Ekim Devrimine, Ekim Devrimi’nden Devrimlere” konulu sempozyum, Elite World Otel’de başladı.

'YÜKSEK SESLE SÖYLEMEMİZ GEREKİYOR'

HDK Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Onur Hamzaoğlu, “Bu kapitalist krizin bölgemize ve ülkemize çok büyük yansımaları olduğunu biliyoruz. Kapitalist sistem kendi krizini aşmak için daha fazla silah ve savaşa yönelirken bu savaşın ve silahlanmanın altından ne yazık ki hem coğrafyamız hem de başka coğrafyalarda milyonlarca insan inim inim inlemektedir” dedi.

Bu durumun bilinciyle kapitalist sisteme karşı mücadeleyi büyütmenin çok anlamlı olacağın ifade eden Koçyiğit, milyonlarca işçinin Ekim Devrimini örgütlediğini söyledi. Kapitalizmin kendi hegemonyasını oluşturmak için işçi ve halkların devrimlerini karalayıp bundan sonra devrimin olamayacağı iddiasına bulunduğunu belirten Koçyiğit, “Sizler bu kapitalist sistemde bize boyun eğmek zorundasınız’ diyorlar. Ama bizim de kendi ideolojik ve politik donanımımızı güçlendirmemiz ve devrimler çağının bitmediğini, sadece biçim değiştirdiğini, devrimlerin ışıklarının onları korkuttuğunu yüksek sesle söylememiz gerekiyor” diye konuştu.

'ROJAVA DEVRİMİ DÜNYA HALKLARINA İLHAM KAYNAĞI OLDU'

Kapitalistlerin, "halklar özgür olmasın, sınıfsız bir dünya inşa edilmesin" diye canla başla çalıştığını dile getiren Koçyiğit, “Bizler de farklılıkları değil ortaklıkları büyüten bir yöne ihtiyacımız var. Bizi devrime de götürecek olan da bu ortaklıklarımızdır” diye belirtti.  

Ekim Devrimi 100 yıl önce nasıl bütün dünyada coşkuyla karşılandıysa bugün de Rojava’da serpilen devriminin dünya halklarına ilham kaynağı olduğunu dile getiren Koçyiğit,

“Bu ilham kaynağı gün geçtikçe gelişiyor ve sınırları da aşıyor. Ekim devrimi nasıl halklarla yapıldıysa Rojava’da da bugün halklarla birlikte enternasyonalist bir mücadele veriliyor” dedi. Halkların 7 Haziran’da bir ezberi bozduğunu vurgulayan Koçyiğit, “AKP ve MHP, halkların ittifakına karşı derin ittifak yaptılar. Bugün halklara karşı ideolojik bir saldırı var. Bizim de kendi hegemonik ideolojimizi büyütmemiz lazım” diye konuştu. Koçyiğit, faşizme karşı mücadelenin biricik hedeflerinin olması gerektiğini söyledi.  

HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu ise, 3 gün sürecek olan sempozyum programı hakkında bilgi verdi. Ekim Devrimi’nin geçmiş değil, gelecek olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, konuşmasını Nazım Hikmet’in “Kerem gibi” şiiri ile bitirdi.

KAYNAK: mezopotamyaajansı.com