HDP kongresi öncesi yapılan operasyonda gözaltına alınan HDK ve HDP bileşenlerinin temsilcileri Ankara Adliyesi’ne getirildi. HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’nun savcılık ifadesine başlandı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenlerine, HDP 3. Büyük Kongresi öncesi 9 Şubat günü yapılan operasyonla gözaltına alınanların emniyet işlemleri tamamlandı. HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eş Sözcüsü Kezban Konukçu, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşbaşkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile ESP Genel Başkanvekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi, Ankara Adliyesi’ne getirildi.
 
İlk olarak HDK Eş Sözcüsü Hamzaoğlu’nun savcılık ifadesi alınmaya başlandı.
 
Adliyeye çok sayıda yurttaş destek için gelirken, HDP’li vekillerle birlikte HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Ankara Adliyesi’nde ifade sürecini takip ediyor. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı da adliyede. 
 
KEMALBAY’IN GÖZALTI SÜRESİ UZATILACAK
 
İfade vermek üzere gittiği Ankara Adliyesi önünde 13 Şubat günü gözaltına alınan HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın ise ne zaman savcılığa çıkarılacağı öğrenilemedi. Kemalbay’ın danışmanı, savcılığın kendilerine Kemalbay’ın gözaltı süresinin uzatılacağını söylediğini aktardı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı