HDK Yürütme Kurulu, son dönemde artan ölümlerden Saray'ın sorumlu olduğunu belirtti, yaşananların gittikçe daha kirli bir durum aldığını kaydetti. HDK, halkı, saldırılara karşı meşru temelde kendini korumaya ve savunmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, Saray'ın başlattığı savaşın Türkiye halklarının birlikte yaşama iradesine ve yeni yaşam isteğine karşı olduğunu vurguladı.

Yazılı açıklama HDK Yürütme Kurulu, "Saray, '400 milletvekili verseydiniz bunların hiçbiri olmazdı' diyerek sürmekte olan savaşın nedenini itiraf etmiştir" dedi. Açıklamada, ölüme gönderilen askerlerin, Cizre'de günlerdir halka yaşatılan katliamın, oyun çağında katledilen bebeklerin, gittikçe artan derin kutuplaşmanın sorumlusunun AKP rejiminin mimarı Erdoğan olduğu kaydedildi.

'SARAY'IN PLANI KAOSA SÜRÜKLÜYOR'

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra yeni katliamlar ve ölümlerin önünü açtığı belirtildi. "Geçici başbakan, Saray'ın kirli hesapları uğruna Dağlıca'da ölüme gönderilen askerlerin ölümü ile ilgili bütün ülkeye çekinmeden yalan söylerken, bunun da bir sonucu olarak Kürtler ülkenin her yerinde ırkçı ve faşist saldırılara maruz bırakıldı, HDP binaları yakılıp yıkıldı. Türkiye Saray'ın planı dahilinde kaosa sürükleniyor" denildi.

Erdoğan'ın başını çektiği savaşta, Kürt halkının kendi geleceği ve çocuklarının geleceği için direndiğini vurgulayan HDK Yürütme Kurulu, "Faşizm, milliyetçilik, diktatörlük ve bağnazlık dışında halka yürünecek yol sunmayan Saray'a karşı Kürt halkı kendi öz yönetimini ilan etmiştir ve bunu savunma mücadelesini sürdürmektedir" dedi.

'HALKIMIZ SALDIRILARA KARŞI KENDİNİ KORUMALI'

Açıklamada, Erdoğan'ın başlattığı savaşın gittikçe daha kirli bir hal aldığı belirtilerek, asker ölümlerinin sorumlusunun Saray olduğu vurgulanarak, "Asker ölümleri arttıkça oylarının artacağı, Batı'da ırkçı hezeyanların örgütlenmesiyle HDP'yi baraj altında bırakacağı hesabı yapılmaktadır" denildi.

HDK, "Tüm operasyonlar durdurulsun, Dolmabahçe sürecine geri dönülsün, özel güvenlikli bölge ve sokağa çıkma yasağı uygulamaları kaldırılsın. Aksi halde yaşananlardan ilk başta Cumhurbaşkanı ve AKP sorumlu olacaktır" diyen HDK Yürütme Kurulu, halkı, saldırılara karşı meşru temelde kendini savunmasını ve korumasını istedi.

Açıklamada, "Saray'ın savaşına karşı halkların örgütlü ve ortak mücadelesi ile özgürlüğe ve barışa sarılacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın" diye kaydedildi. (ETHA)