Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Adana İl Yürütmesi tarafından 30 Ekim'de yapılacak olan HDK Genel Kurulu öncesi "Darbelere, kayyuma, OHAL'e karşı direniyoruz" buluşması gerçekleştirdi. Buluşmada, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ile HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş halkla bir araya geldi.

BEŞTAŞ: KORKUNÇ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, her güne siyasi soykırım operasyonlarıyla uyandıklarını ifade etti. Beştaş, "Gözaltına alınıyoruz, tutuklanıyoruz ve öldürülüyoruz. Öylesi korkunç bir dönem yaşıyoruz" dedi.

Belediyelere atanan kayyumlara değinen Beştaş, tüm kesimlerin artık el ele verip yaşanan tüm bu zulme karşı birlik olması gerektiğini söyledi.

KOÇYİĞİT: AKP SAVAŞTA ISRAR EDİYOR

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, yıllardır verdikleri özgürlük ve demokrasi mücadelesi siyasi iktidarlar tarafından şiddetle bastırılmaya çalışılarak Kürt halkını yok sayılmak istendiğini savundu.

Kürt halkının ise her şeye rağmen "barış" demeye devam etmesine rağmen, AKP'nin savaşta ısrar ettiğini belirten Koçyiğit, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan "çözüm süreci"nin AKP ve Erdoğan tarafından bitirildiğini savundu.

'YOLU BARIŞTAN GEÇMEYEN HİÇ KİMSE KALICI DEĞİLDİR'

Koçyiğit, konuşmasının devamında darbe girişimine karşı ilk duranların Kürt ve Alevi halkı olduğunu da belirtti. Koçyiğit, "Ama şimdi devlet ne yapıyor. Darbelere ve haksızlıklara karşı duran halklara saldırmaya başlıyor. Öğretmenler, memurlar ve herkes mesleğinden uzaklaştırıldı" dedi.

HDK'nin temel amacının ise kominal bir yaşamı hayata geçirmek olduğunun altını çizen Koçyiğit, şunları söyledi:

"Devlet, halkın düşüncesini almadan yaptığı her şeye karşı durmaya çalışacağız. Örgütlenip, mücadeleyi yan yana yürüyerek büyüteceğiz. Bugün bizim en temel mücadele alanımız barış mücadelesini vermektir. Yolu barıştan geçmeyen hiç kimse, hiçbir kitle bu topraklarda kalıcı değildir. Bunu bildiğimiz için önceliğimizin barış olduğunu bir kere daha yineliyoruz."

Koçyiğit'in konuşması sonrası etkinlik soru ve cevap bölümü ile son buldu.

Kaynak: DİHA