Halkların Demokratik Kongresi (HDK) dün Beşiktaş'ta meydana gelen ve 38 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı kınadı.

HDK'dan yapılan açıklamada barışa vurgu yapıldı.

HDK'nin açıklaması şu şekilde:

"Dün bir kez daha kan ve şiddete tanıklık ettik. Ölüm yurdun dört bir yanında kol geziyor. Otuz sekiz insanı yaşamdan koparan, çok sayıda yaralının olduğu, bir ‘İnsan Hakları Günü’nde yaşadığımız saldırının üzüntüsü içindeyiz. Kaybettiklerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Beşiktaş’ta yaşanan bombalı saldırı, iktidarın içeride ve dışarıda yürüttüğü savaş politikasının günümüzü karartması yanında, geleceğimiz için de bir tehdit yarattığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Ülkeyi kan gölüne çeviren AKP ve Sarayın politikalarıdır. Şiddete son verecek ortamın yaratılması her geçen gün kendini daha fazla dayatıyor. Barışa, kardeşliğe ve demokrasiye olan yaşamsal ihtiyaç ortadadır. Bizler, bunun için mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. AKP/Saray çevrelerinin bombalı saldırıdan siyasal rant elde etme, kandan siyasal fayda elde etme girişimlerini de üzüntü ve kaygıyla izliyoruz. Savaş ve şiddet politikalarına karşı barış talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Bütün toplumsal kesimleri, ölüme karşı yaşam, savaşa karşı barış mücadelesine çağırıyoruz"