Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, görevini yardımcısı Nureddin Nebati'ye devrederken açıklamada bulundu.

Elvan, "Ülkemiz için, devletimiz için doğru olanı yapmaya çalıştık" dedi.

'Görevden affını isteyen' Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, koltuğunu yardımcısı Nureddin Nebati'ye devrediyor.

Elvan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Ülkemiz için, devletimiz için doğru olanı yapmaya çalıştık. Kamu maliyesi alanında tüm giderlerimizi - gelirlerimizi ve oluşabilecek riskleri baştan aşağı gözden geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle gelirlerimizi artırıcı, giderlerimizi azaltıcı birçok önlem aldık. Sağladığımız bütçe disiplini sayesinde Hazinemiz daha az borçlandı. Bu bütçe performansı ve borçlanmadaki başarıyı neye rağmen gerçekleştirdik? Enflasyonla mücadeleye destek vermek ve vatandaşımızın yükünü hafifletmek için 150 milyar gelirimizden feragat ettik.

- Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ekip ruhundan asla vazgeçmedik. Ülkemizin yarınları için gecemizi gündüzümüze kattık. Çok güçlü bir kamu maliyesini bakanımıza bırakıyorum. Tüm ekibime çok teşekkür etmek istiyorum.

Nureddin Nebati'nin açıklamalarıysa şöyle oldu:

- Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Milletimize ve devletimize böyle bir makamda hizmet etmek için çok büyük bir sorumluluk gerekiyor. Bu sorumluluğu gece yarısı itibariyle aldık. Bu sorumluluğun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Benim de bakan yardımcısı olarak görev aldığım, salgının en yoğun dönemini büyük bir başarıyla geriye bıraktık.

- Yeni bir yola girdik. Bu süreçte göreve gelirken bizlerin en önemli önceliği yüksek faiz olmayacak. Yatırım, üretim ve ihracat artışını tetiklemek ve bu sayede cari açık ve dış borç gibi kronik sorunları tamamen bertaraf etmek, istihdamı artırmak, ücret artışını sağlamak, Türkiye'nin iç dinamiklerini de dikkate almak kaydıyla ulusal ve uluslararası ilişkileri gözeterek ama kulağını asla halktan uzak tutmayarak gereğini yapmak olacaktır.