Hayko Bağdat’ın Ahvalnews’te “Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir” başlıklı yazısı HDP’lilerden büyük tepki çekti.

Özellikle Hayko Bağdat’ın yazısında “Biz HDP’liler” ifadesini kullanarak, HDP’liler adına konuşur gibi yazması eleştirildi.

Mehmet Ağar'ın oğlu AKP'den milletvekili adayı, adamları da İçişleri kadrolarında sorumlu olmasına rağmen, Hayko Bağdat yazısında ikinci turda Muharrem İnce'ye oy vermenin Mehmet Ağar’a direkt oy vermek olduğunu savundu.

Bir dönem Taraf Gazetesi'nde köşe yazıları yazan Hayko Bağdat, Fethullah Gülen Grubuna yakın Bugün TV'de, Nazlı Ilıcak ile birlikte program hazırlayıp sunuyordu. 2016 yılından beri Almanya’da yaşayan Hayko Bağdat, Can Dündar ile birlikte Ocak 2017'den itibaren yöneticiliğini yaptığı "Özgürüz.org" isimli internet sitesinden, iktidar medyası tarafından kullanılan açıklamalarla ayrılmıştı.

"AKILSIZ DOSTUN OLACAĞINA AKILLI DÜŞMANIN OLSUN"

Hayko Bağdat’ın “Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir” başlıklı yazısına HDP yöneticileri ve seçmenlerinden gelen eleştirilerden bazıları şöyle oldu:

Twitter’dan Mehtap Giray‏’ın Hayko Bağdat'a yönelik “Bu yazıyı HDP ye oy vermeyi düşünenleri oy vermekten vazgeçirmek için mi yazdınız?” sorusunu paylaşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen Hayko Bağdat’a şöyle tepki gösterdi: "Akılsız dostun olacağına akıllı düşmanın olsun" diye boşuna dememişler. En büyük şansımız, Kürtlerin kendilerine akıl vermeye kalkanlardan çok daha öngörülü olması. Muhalefete muhalefet yapmanın anlamsızlığının farkındalar.

HDP’nin İstanbul 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Ahmet Şık ise şöyle yazdı: “Gezi direnişleri sırasında polis megafonunu eline alıp saçmaladığında iyi niyetli olduğunu düşünmüştük ama şimdi cemaatin çetesinin megafonu elindeyken aynı şeyi düşünmüyoruz. Şöhret budalalığı da saçmalamaya yol açıyor. Mafyalarla mücadele edenlerin aklı da vicdanı da sağlamdır.”

HDP Kırklareli milletvekili adayı Diren Cevahir Şen tepkisini şöyle dile getirdi: “Hayko Bağdat'ın söylediği şey kendini bağlar. İktidardakilerin yaptığı gibi şucu bucu demek onlara benzemektir ve çok da çirkin. Hayko daha önce de çok kez yaptığı gibi saçmalıyor hiç ciddiye almayın.”

Twitter’da başta HDP’liler olmak üzere çok sayıda kullanıcı tepki gösterince Hayko Bağdat en çok konuşulan konular arasına girdi.

Hayko Bağdat’ın yazısına bir tepki de Demokratik Bölgeler Partisi eski eşbaşkanı Kamuran Yüksek’ten geldi. Yüüksek şöyle yazdı: “1) Erdoğan kazanamazsa gidecektir, aksi yorumlar mücadele etmeyi anlamsızlaştırma ve korku yayma propagandasıdır 2) HDP Demokrasiyi savunuyor, tek adamın seçilmesine yol açacak davranış içinde olmaz 3) HDP ile dayanışmayı ve barajı aşmasını engelleyecek söylemler AKP’ye yarar”