Hayko Bağdat HDP Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin süreci köşesine taşıdı.

Bağdat, “Ermenilerin güvenliğini sağlamak için tehcir kararı alındığını söyleyen soykırımcılar kadar kötüsünüz.“Dersim’de analar ağlamasın deseydik gerekeni yapamazdık” diyen faşistlerden hiçbir farkınız yok. Hem yalancı, hem kötü, hem de sahtekârsınız” ifadelerini kullandı.

“Bölgeyi huzura kavuşturmak için Selahattin Demirtaş’ı tutuklayacaksınız ve bu Kürtlere kıyak olacak öyle mi?” diye soran Hayko Bağdat’ın Diken’de yayınlanan “Salak mısınız?” başlıklı yazısı şöyle:

Dokunulmazlıkların mutlaka kaldırılması gerekiyormuş. Türk milletinin artık sabrı kalmamış.

Erdoğan, devletin en tepesindeki adam olarak elbette bu konuda etkin davranmalıymış. Bu konu parlamentoyu ilgilendirse de ‘milletten taraf’ bir cumhurbaşkanı daha fazla kayıtsız kalamazmış.

Bölgedeki Kürtleri terörün barbarlığından kurtarmak için bu adımı atmak tüm Kürtlere iyilik etmekmiş.

Kürt siyasi hareketi tüm unsurlarıyla terörün maşası haline gelmiş. Seçilmiş belediye başkanları bu yüzden tutuklanıyormuş. HDP İl başkanları, yöneticileri, üyeleri falan hep terör destekçisiymiş. Son süreçte binlerce gözaltı yapılarak alayını polis arabasıyla emniyete götürmek terör karşısındaki kararlılığımızın ispatıymış.

Bu kadarı yeterli değilmiş. Meclisteki hain vekillere de devletimizin gücünü göstermeliymişiz. Kürtler zaten bunlardan illallah etmiş. Bölgenin huzurunu kaçıranlar bunlarmış. HDP veya PKK Kürt halkını temsil etmiyormuş. Tüm partiler olarak birleşip bunları kulaklarından tuttuğumuz gibi atmalıymışız dışarı.

Tamam mı?

Dokunulmazlıkların kalkması için öne sürülen gerekçeleri eksiksiz sayabildim mi?

‘Kürtlere yapılan en büyük iyilik’ olarak pazarlanan son süreç böyle tarif ediliyor değil mi?

Ulan Allahınızdan korkun be…

Ermenilerin güvenliğini sağlamak için tehcir kararı alındığını söyleyen soykırımcılar kadar kötüsünüz.

“Dersim’de analar ağlamasın deseydik gerekeni yapamazdık” diyen faşistlerden hiçbir farkınız yok.

Hem yalancı, hem kötü, hem de sahtekârsınız.

Bölgeyi huzura kavuşturmak için Selahattin Demirtaş’ı tutuklayacaksınız ve bu Kürtlere kıyak olacak öyle mi?

Kürtler, evlerine topla ateş edip gençlerin cansız bedenlerini zırhlı araç arkasına bağlayan JÖH’lerinizden, PÖH’lerinizden değil de Ferhat Encü’den şikayetçi yani?

Ailesinden 34 kişiyi devletin katlettiği Encü’yü Meclis’te terörist diye yumruklayınca Uludere halkı mutlu olacak he mi?

Şu oy oranlarına bakın önce…

7 Haziran seçimlerinde vekilleri tutsak edip özgürleştirmeyi vaad ettiğiniz Roboski’de HDP’nin oy oranı kaç biliyor musunuz? Söyleyeyim: yüzde 88,50.

Ya Cizre’de?: Yüzde 93,24, Silopi’de yüzde 88,46. Tüm Şırnak’ın toplam HDP oranı ise yüzde 85.53.

Buradan çıkan vekiller ilk tutuklamak istedikleriniz üstelik: Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encu, Aycan İrmez.

Diyarbakır’da Toledo’ya çevireceksiniz diye taş üstünde taş bırakmadığınız Sur var ya… HDP’nin oradaki oy oranı yüzde 75,72.

Yine en çok mermi sıktığınız Bağlar: Yüzde 75,73; Silvan: yüzde 87.

Tüm Diyarbakır’ın toplam HDP oranı yüzde 72.80.

Mardin mesela. Toplamda yüzde 68,36.

Nusaybin: yüzde 89,38, Kızıltepe: yüzde 82.

Erdoğan’ın “Hakkari merkezi Yüksekova’ya taşınmalı. Oraları terörden temizliyoruz” dediği Yüksekova’da HDP’nin oy oranı yüzde 93,65.

Muş’un Malazgirt’inde yüzde 92,12; Varto’da yüzde 93,55, Bulanık’ta yüzde 91,99.

Van’dan seçilen 1’nci sıra adayı eş başkan Figen Yüksekdağ var ya. Hani hemen tutuklamak için can attıkları. Onun şehrindeki HDP oyu yüzde 74,82.

İlçelerinden Gürpınar’da yüzde 86,75; Muradiye’de yüzde 80,49; Erciş’te yüzde 66,48.

Yeminini beğenmedikleri için yok saydıkları Leyla Zana’nın seçildiği Ağrı’da oy oranı yüzde 78,22. İlçeleri Diyadin’de yüzde 88,88; Doğubeyazıt’ta yüzde 89,53.

Salak mısınız?

Sayayım mı daha?

Siz bu seçmenlerin meclise gönderdiği vekilleri önce linç edip sonra kodese tıkarak Kürt sorununu çözeceğinizi mi iddia ediyorsunuz?

Salak mısınız?

Kurnaz olduğunuzu biliyorduk da bu kadar pervasızlaşacağınızı kestiremedik. Cinayeti, baskıyı, işkenceyi, zulmü bu kadar sevebilmeniz fıtrattan mı geliyor?

Bu vekiller bu kadar oy aldığı için mi siyasi mücadeleye son veriyorsunuz?

Yemedik işte…

CHP’ye gelince…

Faşizm sosuna bulandırdığınız İslamcılığınızın kuyruğuna takılan CHP’ye gelince…

Yarın Kadıköy’den, Beşiktaş’tan, Bakırköy’den, İzmir’den, Antalya’dan rekor oyla seçilen belediye başkanlarınız, vekilleriniz ellerinde kelepçeyle gezdirilince ağlamayın sakın.

Faşizm her hortladığında, mevzu Kürde, Ermeniye her geldiğinde heyecanlandığınız ittihatçı geleneğinize çoktan tutsak olmuşsunuz zaten.

Yadırgamazsınız ne güzel…