Siirt'te hayatını kaybedener Recep Beycur'un cenaze töreninde ağlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren ve "Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Erdoğan bunu bilsin" diyen amcaoğlu Ömer Bulur hakkında soruşturma açılmıştı. Er Beycur'un bir başka yakını da "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.

19 Ağustos günü Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yol ayrımında askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 8 askerden biri de er Recep Beycur’du… Beycur’un cenaze töreni esnasında amcasının oğlu Ömer Bulur’un gözyaşları içinde söylediği sözler kameralara da yansımış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Cenaze töreni sırasında “Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı” diye bağıran hayatını kaybeden yakını Ömer Bulur hakkında Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından “terör örgütü üyeliği”, “halkı askerlikten soğutmak”, “tehdit” ve “devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla soruşturma açılmıştı.

Er Recep Beycur’un ailesinden bir kişi daha benzer nedenlerle soruşturmaya uğradı ve tutuklandı.

Cumhuriyet gazetesinden Selin Görgüner'in haberine göre, er Recep Beycur’un yakını ve komşusu olan Kazım İpek jandarma tarafından Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kırıkkaya köyündeki evinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiasıyla gözaltına alındı. İpek, Hınıs ilçesinde jandarmada ifade verdikten sonra adliye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan İpek, “Cumhurbaşkanına hakaret suçundan” tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. İpek, mahkeme tutuklandı.

İpek’in, jandarmadaki sorgusunun ardından şehidin amcasının oğlu Ömer Bulur, “Artık ne söyleyeceğimi ben de bilmiyorum. Başımıza gelmeyen kalmadı. Bizi rahat bıraksınlar. Bize acımızı yaşatmadılar” dedi.