İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki intihar saldırılarının faili üç IŞİD’linin Fatih’te ev kiralaması ve muhtar tarafından ilçede 2 bin 500 kayıtsız olduğunu söylemesi üzerine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir “Bundan sonra kısa süreli ev kiralamak mümkün olmayacak” açıklamasında bulundu.

Habertürk’ten Yusuf Doğan’ın haberine göre muhtar Saral’ın sözlerinin ardından konuşan Fatih Belediyesi Başkanı Demir, evlerin denetimsiz kiralanmasına ilişkin karar çıkardıklarını söyledi.

Demir şunları söyledi:

“Bu sadece Fatih’in problemi değil. Evet, teröristler Fatih’te kalmış ama beş ay da Pendik’te yaşamış. Bunlar Taksim’de de kalabilir. 2015’in mart ayında bir çalışma yaptık. Kendi meclisimizde aldığımız bir karar var. Ev pansiyonculuğu yalnızca eski Eminönü sınırları içinde olacak. Aldığımız karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de geçti. Bir ay içinde de Anıtlar Kurulu’nun gündeminde olacak.

“Fatih de Aksaray da İskenderpaşa da olsa kimse evini kısa süreliğine kiraya veremeyecek. Şu an gayriresmi yapılıyor. Resmi olunca kimlik bildirme kanununa göre zaten bildirmek zorunda. Bir yere ev pansiyonculuğu ruhsatı verilebilmesi için imar planında orada ‘Ev pansiyonculuğu yapılabilir’ hükmü olmalı. İşte biz bunu sağladık. Şubat ayında günlük daire kiralayan 35 emlakçı tespit edildi, 25’i kapatıldı.”

NE OLDU?

Geçen Salı Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği silahlı ve bombalı saldırıların faili üç IŞİD’linin, kiralayıp, 32 gün boyunca kaldıkları evin bulunduğu İskenderpaşa Mahallesi’nin muhtarı Fikret Saral, çevrede 2 bin 500 kayıtsız ev daha olduğunu söylemişti.