Ankara’da hayatını kaybeden Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi Dersim’de son yolculuğuna kadınların omzunda uğurlandı.

Ankara’da İncek Mahallesi Mezarlığı’na defnedildikten sonra ırkçı grupların saldırısı nedeniyle mezardan çıkarılan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi otobüsle Dersim’e getirildi.

Cenaze konvoyu Dersim'e 8 kilometre mesafede bulunan Akbuluk Köyü'nde aralarında, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Alican Önlü'nün de bulunduğu 5 milletvekili ile bir grup vatandaş tarafından karşılandı.

Cenaze, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi’nde getirilerek yeniden dini ritüeller yapıldı. Aysel Tuğluk'un Dersim’deki törene katılmasına izin verilmezken, Hatun Tuğluk son yolculuğuna kadınların omuzunda uğurlandı.

Hatun Tuğluk, cemevinde düzenlenen törenin ardından Sihenk Mahallesi’ndeki belediye mezarlığına defin edildi. Cenaze törenine HDP Milletvekilleri Alican Önlü, Meral Danış Beştaş, Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca ve yüzlerce yurttaş katıldı.

Defin işlemlerinin ardından kısa bir konuşma yapan Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, dün Ankara’da yaşanan saldırının ikinci bir 38 katliamı olduğunu söyledi. Beştaş, son süreçte 3 kişilik bir basın açıklamasına dahi yüzlerce polis gönderildiğinin altını hatırlatarak, Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırıda ise hiçbir tedbirin alınmamasına dikkat çekti.