Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), 7.905 bin TL su borcundan dolayı Ahmet Urgan’ın 130-150 bin TL’lik evini haczederek, 54 bin TL’ye sattı. Borcunu tahsil eden HATSU, kalan parayı Urgan’ın hesabına yatırdı.

Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın’ın haberine göre, yıllar önce Urfa’dan Hatay’a göç eden Ahmet Urgan, Kırıkhan ve Hassa arasında bulunan Deliçay mıntıkasında 10 yıldır tarım işçiliği yaparak, 4 çocuğuyla birlikte çadırda yaşadı.

Yıllarca çalışıp, biriktirdiği parasıyla da aldığı ev HATSU’ya olan borcu nedeniyle haczedilip satıldı.

Olay, Kırıkhan Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yavuz’un Hatay Büyükşehir Belediyesi 2020 Yılı Aralık ayı olağanüstü meclis toplantısında duyurmasıyla ortaya çıktı.

Dün bir radyo programında konuya dair açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, icra takibinin bilgileri olmadan yapıldığını söyledi.

'TEBLİGAT GELDİĞİNDE DE TARLADAYDI'

Hatay Büyükşehir Belediyesi 2020 Yılı Aralık ayı Olağanüstü Meclis toplantısında söz alan Kırıkhan Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yavuz, şunları söyledi:

“Sizlere yaşanmış, içimizi kanatan bir olayı buradan sizlerin vicdanına seslenmek istiyorum. Urfa’dan Kırıkhan’a yerleşmiş; Hassa ile Kırıkhan arasında bulunan Deliçay mıntıkasında dört çocuğuyla 10 yıldır çadırda yaşayan 63 yaşındaki Ahmet Urgan isimli bir kardeşimiz var. Bu kardeşimiz tarlada amelelik yaparak varıyla yoğuyla biriktirip bir ev satın almış. Buraya kadar her şey güzel. Ama içimizi kan ağlatan bir şey var. Bu kardeşimizin HATSU’ya olan 7 bin 905 bin TL su borcundan dolayı HATSU, 1 Aralık 2020 tarihinde icra ilanı ile evini sattırdılar. Bu işin müsebbibi kim? Bu kardeşimize tebligat yapılırken yine çocuklarıyla tarlada amelelik yapmaya devam ediyor.”

'YARDIM SEVERLER PARA TOPLAYIP EVİ GERİ ALDI'

AK Partili Yavuz, Ahmet Urgan'ın evinin yardım sever insanlar tarafından para toplanarak 90 bin liraya geri alındığını da söyledi. Yavuz, “Ama bu insan 90 bin lirayı nasıl toplayıp verecek? İdarecilerimizin asli görevi sadece para tahsil etmek değil. Belediyecilik asli görevleri içerisinde sosyal adalet anlayışı da vardır. Bu Sosyal Adalet anlayışının; ‘Belirli kesimlere değil’ ihtiyacı olan herkese yardımı olması gerekir” dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ: AVUKATIN İŞİNE SON VERDİK

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise dün katıldığı bir radyo programında şunları söyledi:

“Büyükşehir bünyesinde, çoğu dışarıda olmak üzere, 27 Avukat çalışıyor. Bizden habersiz, bir avukat, Genel Müdürümüzün de haberi olmadan, şimdiye kadar 166 TL su parası ödeyen bu vatandaşımızla ilgili icra takibi yaptırmış. Bu avukatın işine derhal son verdik."

'SU BORCUNU ÖDEYEMEYEN 25 BİN ABONE VAR'

Yalnız bu vatandaşımız, iktidar milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyelerinin kurbanı oldu. Gittikleri yerlerde, ‘Su parası ödemeyin, af çıkartacağız’ diyorlar. Bu vatandaşımız da bunlara uydu ve kurbanları oldu. Bu kişiden özür dileriz. Esasen vatandaşın genel bir sıkıntısı var. Bu vatandaş da genel sıkıntı dolayısıyla evini satmış olabilir. Bilmiyoruz. Hatay’da iktidarın yanlış politikaları nedeniyle, su borcunu ödeyemeyen 25 bin abone var. Bunlar hakkında icra takibimiz yok. Biz, kimsenin suyunu borcundan ötürü kesmiyoruz, icraya vermiyoruz.”