Mustafa Kemal Mahallesi’nde 30 Nisan günü yaşanan olayda iki kadın ve bir erkek mühendislik fakültesi öğrencileri akşam saatlerinde arkadaşlarıyla beraber masa tenisi oynamaya gitti.

Evrensel'den Yaren Göçer'in haberine göre, akşam yurda giriş saati geçtiği için kalmak üzere arkadaşları E.D’nin evine giden üniversite öğrencileri ev sahibi ve oğlu tarafından hakaret ve fiziksel şiddete maruz kaldı.

Yaşadıklarını anlatan Y.Y, “Arkadaşlarımızla masa tenisi oynamaya gitmiştik. Dönüşte yurt saati geçtiği için arkadaşımızda kalmak için eve gittik. Evin kapısına geldiğimizde ev sahibi pencereden bizi gördü ve ‘Siz kimsiniz?’ diye bağırmaya başladı. Arkadaşım E.D. durumu anlatırken adam daha da fazla bağırarak ‘Bu kızlar kim? Karını, kızını al buradan defol. Burası fuhuş evi mi’ gibi çirkin ithamlarda bulunarak küfürler etti” dedi.

ALKOLLÜ OLDUKLARINI İDDİA ETTİ

Hakaretler sonrası ev sahibi ve oğlunun aşağıya inerek arkadaşı H.B ve kendisine saldırdığını ifade eden Y.Y, “Adam beni ve H.B’yi tuttu. Benim saçımdan tutup boynuma vurdu. Diğer arkadaşımın ise boynunu sıktı. Üçümüzü de darp etti” dedi.

Saldırı sonrası polis çağırdıklarını, hastaneden de darp raporu aldıklarını söyleyen Y.Y, “Şikayetçi olduğumuzda bizim alkollü olduğumuzu iddia etti. Yapılan muayenede bizde alkol çıkmadı. Ev sahibinin oğlunda ise 0.58 promil çıktı” dedi.