Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hatay Barış Koşusu, 22 Mart 2020 günü gerçekleşecek. Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte koşucular, Hatay’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin içinde koşmanın keyfini yaşarken, Antakya’nın zengin mutfağını da deneyimleme şansı yakalayacak.

Atatürk Parkı’nda başlayıp, Antakya’nın tarihi sokaklarından geçecek parkur; katılımcıları Asi Nehri’nden Anadolu’nun en eski camisi Habib-Neccar’a uzanan büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak. 10 km’lik parkurun yanı sıra 4 km’lik Halk Koşusu’nun da olacağı Hatay Barış Koşusu, Ali İsmail’in düşlerinin peşinde barış için koşacak katılımcılarını bekliyor.

Başvuru için son tarih: 20 Mart 2020

Kayıt ve detaylı bilgi için: www.bariskosusu.com

ALİ İSMAİL KORKMAZ VAKFI HAKKINDA

Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkânları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali İsmail’in yarım kalan “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıktı ve bu amaçla 2014 yılından bu yana faaliyetlerine devam ediyor.

www.alikev.org