Gaziantep’te görev yaptığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Gaziantep’te hasta yakını 17 yaşındaki M.G., Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçakla göğsünden ve karnından yaraladı. Durumu ağır olan Dr. Arslan ameliyata alınırken, hastanedeki doktorlar iş bırakma eylemi yapıp Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı istifaya çağırdı.

 

Saat 13.15 sıralarında Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan, servisteki odasına giren M.G. tarafından göğsünden ve karnından bıçaklandı. Odaya giren meslektaşları, kanlar içinde kalan Dr. Arslan’ı hemen üst kattaki ameliyathaneye götürdü. Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. ise güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından suç aleti bıçakla yakalanarak polise teslim edildi.

 

Çocuk Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan M.G.’nin, 80 yaşlarındaki dedesinin 10 gün önce Dr. Ersin Arslan’ın da katıldığı bir ameliyattan sonra öldüğü için saldırıyı intikam amacıyla gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi. Saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Dr. Arslan’ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

 

DOKTORLARDAN OTURMA EYLEMİ

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da hastaneye gelerek Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Başhekim Ali Güven Fincan’dan olayla ilgili bilgi aldı. Bu arada olayın gerçekleştiği hastanedeki sağlık personeli, olayı kınamak için iş bırakma eylemi yapıp yürüyüşe geçti. Kilis- Gaziantep Tabip Odası’nın öncülüğünde gerçekleşen ve çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık personelinin katıldığı yürüyüşte, ’Doktora uzanan eller kırılsın’, ’Bakan şaşırdı, sabrımızı taşırdı’, ’Bakan yasanı al başına çal’, ’Bakan istifa’ sloganları atıldı. Kilis-Gaziantep Tabip Odası Başkanı Lütfü Bay, "Sağlıkta dönüşüm ile birlikte hasta memnuniyeti tek doğru olunca bize şiddet olarak dönüyor. Hiç bir şey sağlıkta şiddetin gerekçesi olamaz" dedi.

 

Yürüyüş, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen oturma eyleminin ardından son buldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

RECEP AKDAĞ: "ALÇAKÇA SALDIRIYI KİMSE KABUL EDEMEZ"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “İnsan hayatına hizmet edilen bir kurumda, görevi yaşatmak olan bir kardeşimin, böylesine alçakça saldırıya maruz kalması, vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir” dedi.

 

Akdağ, “Bu tür menfur olayların tekrarlanmaması için, halkımızın da sağlık kurumlarında şiddete karşı seslerini yükseltmesi, kendilerine hizmet eden sağlık çalışanlarının güvenliğine sahip çıkması büyük önem arz etmektedir” dedi.