Ağır hasta tutuklu Sibel Çapraz ile ailesi, Çapraz'ın İzmir Menemen R Tipi Cezaevi'nden Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne getirildikten sonra ilk telefon görüşmesini bugün gerçekleştirdi.

Görüşmeye ilişkin ANF'ye bilgi veren ağabey Necip Çapraz, İzmir'deki 4 aylık cezaevi süreci için Çapraz'ın "İşkenceye dönüşmüştü" dediğini aktardı.

'HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Sibel Çapraz, görüşmede sağlık durumuna ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne götürüldüm. Doktor, kolumdaki önceki ameliyatların kemik ve et konusundaki kaynama seyrinin olumlu olduğunu, kalan 3 ameliyatın bağırsak ameliyatından sonra olmasının daha uygun olacağını söyledi. Dışarıdaki bağırsağım, 25 Ekim'den sonra ameliyat için hazır olacak."

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki eski arkadaşlarının yanına getirildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Çapraz, Menemen R Tipi Cezaevi'ndeki açlık grevinden dolayı "etkinliklere çıkmama" cezası verildiğini hatırlattı.

'AKLIM ERGİN AKTAŞ'TA KALDI'

Sibel Çapraz, "Bakırköy'e geldim ama aklım Menemen'de tek başına kalan Ergin Aktaş'ta kaldı" dedi.

'25 EKİM'DE TAHLİYE EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ'

Ağabey Necip Çapraz, kardeşinin 25 Ekim'de görülecek duruşmada tahliye edilmesini istedi, "Tutuksuz yargılanmasını istiyoruz. Çünkü 11 aydır bağırsağı dışarıda yaşayan kardeşimin hem ameliyat öncesi hazırlanması hem de ameliyat sonrasında bakımının tarafımızdan yapılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyiz. Çünkü doktorların dediğine göre ameliyat öncesi ve sonrasında yeme içme, hareket etme konusunda hassas davranılması sağlık açısından şart" dedi.

NE OLMUŞTU?

Hakkari İl Genel Meclisi Üyesi olan Sibel Çapraz, Yüksekova'da zırhlı araçtan açılan ateş ile 27 Kasım 2015 tarihinde ağır yaralanmıştı. Çapraz, tedavisi yapılmadan "örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Sağlık durumu kötüye giden Çapraz, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden Menemen R Tipi Cezaevi'ne sevk edilmişti. Ancak tepkiler üzerine 4 ay sonra Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne getirildi.