Haseke'de 2 gün süren çatışmalardan sonra 24 saatlik ateşkes sağlandığı duyuruldu. Yerel kaynaklara göre dün akşam 22.00 sularından bu yana kentte sessizlik hakim. Dün sağlanan ateşkesin ardından Haseke'de bir araya gelen bazı yerel temsilciler ise bugün yeniden bir araya gelecek.

Yakın Doğu Haber'den Hasan Sivri'nin haberine göre, Kürt haber ajansı ANHA da dün geceden beri Haseke'deki cephelerde sessizliğin hakim olduğunu aktardı. Kürtlere yakın ARA News'in Haseke'deki kaynaklarına dayandırdığı habere göre, pazar akşamı Şam'dan gelen üst düzey bir yetkili ile YPG'li komutanlar bir araya geldi ve 24 saatlik bir ateşkese imza attı. 24 saatlik ateşkesin ardından ''sürekli çatışmasızlığın'' devam etmesi için ayrıntıları konuşacaklarını da ifade eden taraflar, ateşkesin bozulması durumunda ise "bedelinin ağır olacağına" dikkat çekti.

Muhaliflere yakın kaynaklar ise Şam'dan gelen üst düzey yetkilinin General Ali Memlük olduğunu iddia ediyor. General Ali Memlük, Ulusal Güvenlik Ofisinin başında yer alıyor. Ali Memlük'ün aynı zamanda yönetim yanlısı Ulusal Savunma Güçlerinin (NDF) başındaki Fadi Hantuş'u tutuklattığı iddia ediliyor. Fadi Hantuş'un tutuklandığına dair iddia başka yerel kaynaklar tarafından da aktarıldı.