Maltepe Gülsuyu mahallesinde uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik’in, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda “kamu güvenliği” sağlanamadığı gerekçesiyle üç kez ertelenen davasının nakli talebine ret cevabı geldi.

Birgün’de yer alan habere göre Adalet Bakanlığı, mahkemede kamu güvenliğinin sağlanması yönünde bir engel olmadığını belirterek, davanın gerekli tedbirlerin önceden alınarak görülebileceğini belirtti.

Davaya bakan Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi, mahkemenin fiziki koşulların duruşma yapmaya uygun olmadığını belirterek dosyanın başka bir şehre nakledilmesini talep etmişti.

Davanın geçen yıl Ağustos ayında görülen ilk celsesi, 'Güvenliğin sağlanamadığı' gerekçesiyle başlamadan ertelenirken, ikinci celse ise bu kez 'Duruşma salonunun fiziki şartlarının yetersiz olduğu' öne sürülerek yine ertelenmişti.

Son olarak eylül ayında toplanan mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı’na davanın nakli ile ilgili başvuruda bulunma kararı almıştı. Davanın bir türlü başlayamaması nedeniyle dört davada sanıkların kimlik tespiti yapılamıyor, iddianamenin okunmasına geçilerek savunmalar alınamıyordu.

311 sayfalık iddianamede, 22'si tutuklu 35 sanık hakkında, "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası isteniyor.

Davanın bir sonraki duruşması ise 4 Mart günü yapılacak.