Maltepe Gülsuyu'nda 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülmesine neden olduğu ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın 27'inci duruşmasına Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Tutuklu sanık Zafer Turhan, mahkemede yaptığı savunmada, “Eğer terör örgütleri insanlar üzerinde baskı kurarsa insanlar da polislerin yetişemediği yerde anayasal hakkını kullanır ve mermiyi çakar” dedi. Duruşma 16 Kasım 2016 tarihine ertelendi.

Basına kapalı görülen duruşmaya 6'sı tutuklu 10 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve dedesi Mustafa Meray ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşma salonunun olduğu B blok -3. katta asansörler iptal edildi. Adliye dışında TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletildi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Şahin Eren, "Hiçbir şey sebepsiz değildir. 4 yaralamam var kabul ediyorum. Ben yaralamasam eniştemi öldüreceklerdi. Burada çete yoktur. Benim üstüme yüklemelerinin sebebi, çok olay yaşadım. Birçok insanı gerçekten vurmuşumdur ama cezamı almışımdır" dedi.

SANIKTAN SKANDAL SAVUNMA

Bir diğer tutuklu sanık Zafer Turhan ise, "Ben Saffet Okumuş polis karakolunu arayarak 'Size silahlı saldırı olacak' diye ihbarda bulundum ve bu olay oldu. Burada bir terör örgütü var ve baskı uyguladıkları bir mahalle var. Eğer terör örgütleri insanlar üzerinde baskı kurarsa insanlar da polislerin yetişemediği yerde anayasal hakkını kullanır ve mermiyi çakar" diye konuştu.

'DAVA SİYASİ'

Gedik ailesinin avukatlarından Barkın Timtik, Hasan Ferit'in ölüm yıldönümü olduğunu belirterek, "Bu dava siyasi bir davadır. Tahliyelerde izlenen bir devlet gücü var. Hasan Ferit uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldü. Buradaki sanıklar uyuşturucu satarak, adam öldürerek, yaralayarak, küçük çocukları uyuşturucuya alıştırarak geçiniyorlar. Adalet istiyoruz" dedi.

Duruşma sırasında avukat Timtik sanıklar arasında not alış verişinin olduğunu belirtti. Bunun üzerine tutuksuz sanıklardan Doğukan Çep, "Vatan haini. Hepiniz köpeksiniz" diye bağırdı. Yaşanan tartışma üzerine sanık Çep duruşma salonu dışına çıkarıldı.

DURUŞMA 16 KASIM'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut delil durumunu göz önüne alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme, dosyanın geldiği aşama dikkate alınarak mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı'na dosyanın verilmesini kararlaştırdı.

Duruşma 16 Kasım 2016 tarihine ertelendi.

'OĞLUM İÇİN ADALET İSTİYORUM'

Duruşma sonrası adliye dışında toplanan grup, "Hasan Ferit Gedik için adalet istiyoruz" yazılı pankart açarak "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" şeklinde slogan attı.

Hasan Ferit'in annesi Nuray Meray ise, "Oğlum için adalet istiyorum. Çok mu bir şey istiyorum? Çeteler mağdur olduğunu söylüyor. Asıl mağdur benim. Benim çocuğumu kara toprağa koydular. 27 duruşmadır adalet mücadelesi veriyorum" diye konuştu.

Kaynak: DİHA