Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın okul öğretmenlerine kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulmasına ilişkin gönderdiği talimat Meclis gündemine taşındı.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e “’Karma eğitim’  ilkesini tanımayan bu talimat, Mithatpaşa Ortaokulu müdürüne Bakanlığınızca mı yollanmıştır?” diye sordu.

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın, okuldaki kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması için öğretmenlere talimat verdiği belirtildi.

Akın, öğretmenlere mesajlaşma uygulaması üzerinden kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması gerektiğini içeren bir mesaj gönderdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını ve kanunlarını ihlal eden bu hukuksuz, çağ dışı talimat” nitelendirmesine bulunan Barış Atay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

BAKAN ÖZER’E 3 SORU

TİP Genel Başkan Yardımcısı, önergesinde Özer’e şu soruları yöneltti:

- Bu kanunsuz talimatı veren memur hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

- Bakanlığınıza bağlı başka eğitim kurumlarında öğrencilerin ayrı oturtulmasına ilişkin benzer talimatlar veren memurlar var mıdır? Bunlarla ilgili soruşturma açılmış mıdır?

- Anayasayı, laikliği ve Milli Eğitim Kanunu 15. Madde de tanımlanan “karma eğitim”  ilkesini tanımayan bu talimat, Mithatpaşa Ortaokulu müdürüne Bakanlığınızca mı yollanmıştır? Kız ve erkek çocukların ayrı oturtulması kararı size mi aittir?