Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artmasıyla birlikte illerin valileri ve pandemi kurulları tarafından alınan kararla 65 yaş ve üstine tekrar kısıtlama geldi.

Aralarında Ankara ve İzmir'in de bulunduğu iller ve getirilen kısıtlamalar şöyle:

1- ANKARA

Ankara'da koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında 10.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan yurttaşlar düğün, cenaze, taziye, pazaryeri, sosyal faaliyetler gibi topluca bulunulan alanlara girmeleri kısıtlandı. Ankara'daki açık hava düğünlerinin de iki saat ile sınırlandırılması ve yemek dağıtımının yasaklanması kararı alındı.

2- İZMİR

İzmir’de Covid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü yurttaşlara yönelik yeni tedbirler alındı. Bununla birlikte İzmir genelindeki düğün törenlerine gelin ve damadın birinci derece yakınları haricindeki 65 yaş ve üstündekiler katılamayacak.

3- OSMANİYE

Osmaniye Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri yurttaşların sağlığının korunmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde düğün, kına, nişan, nikah, mevlit, sünnet merasimi gibi toplu etkinliklere birinci derece akraba hariç 65 yaş ve üzerindeki misafirlerin kabul edilmemesine, toplu taşıma araçlarını 10.00-17.00 saatlerinde kullanabilmelerine, pazar, alışveriş merkezi, sosyete pazarı gibi toplu alışveriş mekanlarına girişlerinin sınırlandırılmasına, buralardan almak istedikleri ihtiyaçları konusunda Vefa Destek Gruplarınca gerekli desteğin sağlanmasına, piknik ve mesire alanlarından sadece aynı hanede yaşayan aile mensuplarının bir arada bulunmasıyla istifade edebilmelerine karar verilmiştir."

4- VAN

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kısıtlama kararları alındığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"İlimiz sınırları içerisindeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız, ücretsiz olarak kullandığı belediye toplu taşıma araçlarından günde sadece iki kez yararlanabilecek. İlimiz sınırları içerisindeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bugünden itibaren (20.08.2020) 20 Eylül 2020 tarihine kadar lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri ve benzeri umuma açık ve eğlence yerlerine girmeleri kısıtlanmıştır."

5- SİİRT

Siirt Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü yurttaşların 17.00 ila 24.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarının yasaklandığını bildirdi.

6- URFA

Şanlıurfa Valiliğince, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündeki yurttaşların 06.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatlerinde sokağa çıkmalarının kısıtlandığını bildirildi.

7- SİVAS

Sivas Valiliği, 65 yaş üstü yurttaşlara sokağa çıkma kısıtlama getirildiğini duyurdu. 65 yaş üstü yurttaşların saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ise sokağa çıkabilecekleri belirtildi.