Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi’ Karar Ver programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Karar’dan Oğuz Bakır’ın haberine göre HDP ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Mersin’de yaşanan saldırılara ilişkin yaptığı kınama ve PKK’nin kınamalara ilişkin verdiği tepkiye de konuşan Avcı şunları söyledi:

‘’Mersin'deki terör saldırısı istismar edilecek bir konu değil!

Legal siyaseti yok etmeye kalkıyorsunuz. Bu dağdaki adama prim vermek demektir! Türkiye nedense son zamanlarda tam tersi bir yol izliyor, legal siyaseti yok etmeye çalışıyor! Yanlış bir yöntem.

Bize iki ayrı güç var duygusu veriliyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey olmaz! Devlet bir bütündür. Kendi içinde siyasi yarış olabilir ama vatandaşa yansıyan hizmette bir bütünlük olur!’’

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ

Necip Hablemitoğlu cinayeti ve Levent Göktaş’a ilişkin de konuşan Avcı, yaşanan cinayet öncesinde Hablemitoğlu’na ve Göktaş’a MİT müsteşarlığı teklifi verildiğini belirterek, ‘’Ortaya çıkan manzarada arka planda cemaat, Göktaş ve arkadaşlarını araya koyduğu insanlarla kullanarak bu cinayeti işletmiş gözüküyor’’ ifadelerini kullandı.