Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı HalkTV ekranlarında yayınlanan 'Kadraj' programına bağlanarak Levent Göktaş gelişmesine dair değerlendirmelerde bulundu.

2016 yılındaki sürece vurgu yapan Hanefi Avcı, "Bu olayın bir terör örgütü olayı olmadığını, devlet içerisinden kaynaklanan bir olay olmadığını düşünüyorum. Kişiler devlet memuru olarak görevliler ama bu infazı başka kurdukları irtibatlarla yapmış olabileceğini düşünüyorum. Bu insanlar kendi geliştirdikleri başka ideolojik irtibatlarla bu olayı yapmış olabilirler. Yüzde yüz bunlar yapmış olabilir diyemiyoruz ama eğer bu insanlar bu infazı yaptılarsa bu cinayeti başka insanlar yönetmiş gibi görünüyor. Burada en çarpıcı şey her ikisinin de aynı dönemde MİT müsteşarı olma iddiasının yoğunlukta olması. Bu cinayeti çözmeye çalışırken olaya ön yargıyla bakıldı. Bu olayı çözmeye çalışanlar ilk başlarda cemaate yakın insanlardı. Daha sonra 'cemaatin elemanları bu işi yapmışlardır' bakış açısıyla çözme faaliyet izlendi. En sonunda ise tahmin edilmeyen bir boyuta geldi ve tahmin edilmeyen insanlar olayın içinde rol aldı" sözlerine yer verdi.

‘YÖNETİMLE DE BAĞLANTILI KİŞİLER VAR’

2016'da kendilerine bazı önemli bilgiler geldiğini dile getiren Avcı, "Biz o dönemde bize gelen bilgileri emniyete aktardık. O bilgilere bile bakıldığında o insanların içinde olduğu garip yapılar var. Bu yapının yönetimle de irtibatlı büyük olaylarla ilgili bağlantıları var. Şu anda gelinen noktada bu insanlar bir dönem yönetim tarafından örtülü operasyonlarda kullanılma şekilleri görünüyor: Sorunlar iç içe geçmiş gibi görünüyor. Ben elle tutulur belgelerin olduğunu düşünüyorum" dedi.

'SOSYAL MEDYA HESABI ANLAŞMA YAPILARAK KAPATILDI'

Hanefi Avcı, Serbestiyet'te yer alan haberde ise Levent Göktaş olduğunu iddia eden Twitter hesabıyla ilgili olarak: “Anlaşma yapılarak kapatılması sağlandı” yorumunu yaptı.

SOSYAL MEDYA HESABI GÜNDEM OLMUŞTU

Necip Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak bulunamayan emekli Albay Levent Göktaş’a ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından bir açıklama yapılmıştı.

Saat vererek suikasta dair bilgiler paylaşacağını dile getiren hesabın Levent Göktaş'a ait olup olmadığı bilinmiyordu.

Tartışmalardan sonra Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, söz konusu Twitter hesabıyla alakalı suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Suç duyurusuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ersöz, “Birtakım sahte hesaplardan Levent Göktaş adı kullanılarak yapılan paylaşımların devam etmesi sebebiyle, Göktaş Ailesi’nin bilgisi dahilinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu açıklamalara itibar edilmemesini bir kez daha hatırlatırız” dedi.