Fırat, "Tüm olayı benimle ilişkilendirmeye çalıştırmalarını da kabul etmem mümkün değil. Tüm bu yalanlarla ilgili hukuki süreçleri başlattım" dedi.

Fırat'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Bu bir savunma yazısı değildir. Ukrayna Savaşı ile ilgili ticari alacak verecek meselesinde yargıya yansımış bir konu ile ilgili açıklama yapmak haddim değil. Türk yargısının vereceği karara saygım da sonsuzdur. Gerekli açıklamayı eşim yaptı.

Ancak bu işin ‘bir kesim’ tarafından, hiçbir alakam olmadığını bildikleri halde bir linç kampanyasına dönüştürülmesine itirazım var. Haber haberdir, yazılır. Ancak, Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkileri var yalanını yazıp Ankaralı bir iş insanının fotoğrafını koymaya ya da olmayan bir saat üzerinden hikâye yazmaya, tüm olayı benimle ilişkilendirmeye çalıştırmalarını da kabul etmem mümkün değil. Tüm bu yalanlarla ilgili hukuki süreçleri başlattım."

NE OLMUŞTU?

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi'nin 7 Nisan'da Ankara Mali Şube Müdürlüğü'ne ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Ukrayna'nın dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olduğunu yazmıştı.

İddiaya göre Volodymyr Krakovetskyi, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar, kendisini eski MİT'çi diye tanıtan Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel, Bülent Aygün isimli bir kişi, soyadını bilmediği Mehmet isminde bir kişi ve yine ismini bilmediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalıştığını söyleyen bir kişi hakkında şikayetçi olmuştu.

Yazının tamamı.