Bu yıl dokuzuncusu yapılan Hamburg Kürt Film Festivali IŞİD’e karşı savaşan Kürt ve Ezidi kadınları konu alan Güneş’in Kızları (Girls of the Sun) adlı filmin gösterimi  ile başladı.

Artı Gerçek’tan Süheyla Kaplan’ın haberine göre, başrolünde İranlı sinema sanatçısı ve aktivist Golshifteh Farahani’nin oynadığı, yönetmenliğini Eva Husson’ın üstlendiği filmin gösterimi sonunda izleyiciler "jin, jiyan, azadi" sloganını attı.

Ünlü yönetmen Fatih Akın’ın da izlediği filmin gösterimi sonunda Stüdyo Kino’da gerçekleşen galada söz alan yönetmen Eva Husson, Suriye ve Irak’tan geçerken IŞİD tarafından rehin alınan Ezidi Kürt kadınların, maruz bırakıldığı istismar, zorla alıkonulma ve cinsel saldırı haberlerinin kendisine film yapmak için esin kaynağı olduğunu belirtti. Cannes Film Festivali’nde de gösterilen Güneşin Kızları en çok alkış toplayan filmler arasındaydı.

4 Kasım’a kadar sürecek festival, Rakka’da IŞİD’e karşı verilen mücadelede yaşamını yitiren yapımcı ve yönetmen Mehmet Aksoy’a adandı.

Film gösteriminin ardından sanatçı Cemil Koçgiri bir müzik dinletisi sundu.

Festivalin ikinci gününde İtalyan yönetmen Luigi D’Alice’nin "Binxet-Rojava" ve Rojava Film Komünü tarafından hazırlanan "Yıkılan Şehirlerin Hikayesi" adlı filmler gösterilecek.

Cumartesi günü ise Cumartesi Anneleri'ne ithaf edilecek. Kürt Film Festivali kapsamındaki filmler Hamburg’un Sternschanze semtindeki Kino 3001 adlı sinema salonunda gösterime girecek.