Ahbap Derneği'nin Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağış yaptığını gösteren 2020 Beyannamesi sosyal medyada tepki topladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da, söz konusu bağış hakkında bir paylaşım yaptı. Şık paylaşımında, "Bunca kavga/dövüş, 'Ahbap'ın kasasındaki paranın paylaşımıyla ilgili mi?' acaba. Kızılay'dan alındığı söylenen (Siz 'gelmeyin üzerime karşılığı' ödenen haraç diye okuyun) çadırlar ve yardım malzemelerinin 'maliyetine satış' denmesine karşın fahiş fiyatlı olması da bir kuşku işte" sözlerine yer verdi.


Şık'ın paylaşımına yanıt veren, derneğin kurucusu ve müzisyen Haluk Levent ise "Sevgili Ahmet! Derneğe şartlı bağışlar gelir. Bu şartlı bağışlardan biri de şehitler içindi. Şehitler adına su kuyuları açılacaktı. O dönem yeni yönetiminde Deniz Fenerine 200 bin TL tutarında bağış yaptık, takibini de yaptık onlar açtı ve biz paylaştık. Denetimden de geçti" dedi.


Ahbap Derneği'nin internet sitesinde yer alan 2020 Beyannamesi

Daha sonra sosyal medya hesabından da bir paylaşım yaparak eleştiriler hakkında konuşan Levent, şunları söyledi:

"Yine kızıyorum kendime. Hiç sağlıklı bir dönemden geçmiyorum. Sakinleşerek kısa yazayım Derneklere gelen şartlı bağışlar vardır. İsteseniz de dernekte tutamazsınız. İlgili projeye aktarmak zorundasınız . 3 yıl önce şehitlerle ilgili şartlı bağışı böyle yönlendirdik ve yayınladık. Ve sorunun çözümünü buldum. Bir TV kanalında şöyle 2-3 saatlik bir canlı yayın yapalım. Özellikle 24 Mart’ta açıklayacağımız denetim raporundan sonra eski yeni ne kadar soru var ise sorulsun. Tek tek yanıtlayayım. Hem zamanımızı yitirmeyelim hem de o gün herkes cevabını alsın."