Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile sahneye çıkan sanatçı Haluk Levent, "Bu benim çocukluk hayallerimden bir tanesiydi. Kurtuluş Savaşı zamanında Rusya bize çok dostluk, kardeşlik yaptı. Ben Türk-Rus ilişkilerinin çok üst düzeye çıkmasını isteyenlerden biriyim" dedi.

Burcu okutan'ın Sputnik'te yer alan haberine göre Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu konserleri 28 ve 29 Eylül tarihlerinde de Vadi İstanbul, ardından da Ankara’da devam edecek.
Yardımlaşma derneği AHBAP’ın kurucusu Haluk Levent’in “Rus Kızıl Ordu Korosu bugüne kadar solist almıyordu, sağ olsunlar ilk kez beni aldılar. Kendi gösterileri olacak, muazzam gösteriler" sözleriyle duyurduğu konserler, seyircilerin büyük beğenisi topladı.

Cumhuriyet marşlarının da söylendiği konser öncesinde Sputnik'e konuşan şarkıcı Haluk Levent "Bu benim çocukluk hayallerimden bir tanesiydi. Rus Kızılordu, o zamanlarda sadece televizyonda birkaç kere ve kasetlerden ulaşabildiğimiz bir şeydi. O zamanlarda 'onlarla sahneye çıksam, şarkılar söylesem' diye kurduğum bir hayaldi. Müzisyen olduktan sonra da yakınen takip ettiğim, ilgiyle izlediğim korolardan bir tanesi. Hatta başlarına çok kötü bir facia geldikten sonra da gerçekten için için ağlamışımdır" dedi.

"Rusya'yla tarihsel bir bağımız var" diyen Levent sözlerine şöyle devam etti:

"Kurtuluş Savaşı zamanında Rusya bize çok dostluk, kardeşlik yaptı. Cumhuriyet marşları söyleyeceğim Rus Kızılordu ile beraber. Onlar Atatürk'ün askerlerine kendi askeri gibi şarkı söyleyecekler, ne kadar onurlu. Yani 'biz kardeşiz' demek istiyorlar. Ben Türk-Rus ilişkilerinin çok üst düzeye çıkmasını isteyenlerden biriyim. Umarım konjonktür de öyle ilerler. Biz 'yurtta barış dünyada barış' diyorsak, karşılıklı anlayış içinde olmalıyız. Bu Kızılordu konseri bir kardeşlik durumu" ifadelerini kullandı.

Konserde Rus marşlarının yanı sıra, Çanakkale Türküsü, Harbiye ve İzmir marşları da söylendi.