CHP sözcüsü Haluk Koç, Latin Amerika gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi: Sayın Cumhurbaşkanı Che Guevara'nın fotoğrafının önünde resim verdi. Herhalde Che onu önünde gördüğünde mezarında ters dönmüştür.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hakan Fidan'ın milletvekili adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifasını değerlendiren Koç, "Devletin en önemli kurumlarının başında gelen MİT'te başkanlık yapmış bir kişinin görevi boyunca taşıdığı sırlarla beraber görevinden çekilerek siyasete girmesi yadırganacak bir olay" dedi.

HaberTürk’te yer alan habere göre Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

KONTENJAN ADAYLIK 7 BİN NORMAL 5 BİN TL

- Milletvekilliği seçimleri öncesi adaylık için başvuracak aday adaylarından alınacak ücretler belirlendi. Kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, normal adaylardan yani ön seçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden 2 bin 500 lira ücret alınacak.

'KENDİNİ LATİN AMERİKA'YA ATTI'

- (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Küba ziyareti) Kaçak Saray'da bunalan mevcut cumhurbaşkanı kendisini Latin Amerika'ya attı. Küba'ya geçti. 68 kuşağının sembolü olan emperyalist baskıya karşı Che Guevara'nın fotoğrafının önünde resim verdi. Herhalde Che Guevara onu önünde gördüğünde mezarında ters dönmüştür.

'FİDAN'IN SIRLARIYLA SİYASETE GİRMESİ YADIRGANACAK BİR OLAY'

- (Hakan Fidan'ın istifası) Kaçak Saray'da her şeye egemen olmaya çalışan kişi gittikçe karantinaya alınıyor. Bu bir siyasi karantina. Uzun yıllardır kendi hırslarına, isteklerine, planlarına uygun bir şekilde mesaiye zorladığı en önemli kurumun başındaki kişi, onun hilafına aday olduğunu açıkladı. Görevinden istifa etti. Hakan Fidan'dan bahsediyorum. Bu kişi taşıdığı bütün sırlarla beraber sarayın gemisinden ineceğini söyledi. Devletin en önemli kurumlarının başında gelen MİT'te başkanlık yapmış bir kişinin görevi boyunca taşıdığı sırlarla beraber görevinden çekilerek siyasete girmesi yadırganacak bir olay. Alışılagelmiş bir olay değil. O noktada görev yapanlar görevden ayrıldıktan sonra kendi sırlarıyla bir köşeye çekilirler.

'KENDİ ADAMLARI TARAFINDAN MI KUŞATILIYOR'

- Mevcut siyasi iktidarın korumacılığına bir şekilde soyunduysan, suç ortaklığına sürüklenmişsen şimdi siyasete girmenin ne getireceğini ne götüreceğini tartışmak gerekiyor. Her mevkinin tek muktediri olan başmuktedir acaba alttan alta kendi adamları tarafından mı kuşatılıyor. Şu anda oynayan filme saraydan Fidan kaçırma diyebiliriz.

'OSMANLI DERKEN TAM BİZANS'I YAŞAMAYA BAŞLADILAR'

- (Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik) Bana düşen şu anda aferin Ahmet Bey, sen bu yolda devam et. Aferin Bay Ahmet, sen bu yolda devam et, demek düşüyor. Sayın Davutoğlu'nun yavaş yavaş başbakanlığa ısındığını görüyoruz. İşin özeti Osmanlı derken bunlar tam Bizans'ı yaşamaya başladı. Kafalarında dillerinde Osmanlı ama çevirdikleri film, tam Bizans. Kim kimin yanında kim kiminle saf tutuyor, ortalık toz duman. Ak Parti'de kartlar yeniden karılmaya başlandı. Siyasi oyun yeniden kuruluyor.