PKK, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, MLKP ve Proleter Devrimciler Koordinasyonu'ndan oluşan 10 örgüt, yaptıkları bir açıklamayla "ortak mücadele örgütü" olarak ifade ettikleri ‘Halkların Birleşik Devrim Hareketi'ni ilan etti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin kuruluşu bir bildiriyle ilan edildi. Kuruluş amacı ve hedeflerinin açıklandığı bildiride, örgütlerin "İşbirlikçi faşist AKP ve TC egemenlik sistemi" olarak tanımlanan güce karşı silahlı mücadele de dahil tüm alanlarda, tüm araç ve yöntemlerle "devrimi yükseltmek" için güçlerini Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nde birleştirdikleri duyuruldu.

Basın toplantısında konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, "12 Mart 1971 faşist askeri darbesinin 45'inci yıldönümünde, 12 Mart 1995 Gazi Katliamı'nın 21'inci yıldönümünde, yine 12 Mart 2004 Qamışlo (Kamışlı) Katliamı'nın 12'inci yıldönümünde ilan ederek faşizme, emperyalizme ve her türlü gericiliğe karşı devrim için, özgürlük için, sosyalizm için, demokrasi ve halkların kardeşliği için mücadelede kararlı olduğumuzu bütün Türkiye ve Kürdistan halklarına ve insanlığa duyuruyoruz." dedi.

Duran Kalkan'ın konuşmasının ardından bildiriler Türkçe ve Kürtçe olarak okundu. Bildirinin okunmasının ardından açıklama, "Kahrolsun Faşizm", "Yaşasın devrim" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarıyla son buldu.

(Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin kuruluş açıklamasını buradan izleyebilirsiniz)

(Kaynak: DİHA)