Hakkâri merkez, ilçeleri Uludere, Yüksekova ve Çukurca bir uzman çavuşun istifa ettiğini belirterek birçok kişiye yolladığı mesajı konuşuyor.

İsmi açıklanmayan uzman çavuşun Çukurca’da çok sayıda kişiye yolladığı mesajda,  ağırlığı Çukurca olan Hakkâri merkez, Yüksekova ve Uludere merkez ve köylerinde başını korucuların çektiği ‘Fuhuş’ ve ‘Şantaj’ çetesinin olduğu iddia edildi.

Çetenin isim isim ifşa edildiği mesajda, “Bunları söylemesem, deşifre etmesem daha çok çocuk annesiz kalacak, çokça aile ve yuva dağılacak. Herkes önlemini alsın, ailesine kızlarına eşlerine sahip çıksın” ifadeleri kullanıldı.

Uzman çavuşun kim olduğu bilinmiyor. Ancak mesaj Çukurca’da hemen hemen herkese ulaşmış durumda. Mesajda ise akıllara durgunluk veren içerikte iddialar yer alıyor. Mesajda yer alan iddialara göre “Fuhuş” ve “Şantaj” çetesinin elebaşları koruculardan oluşuyor. Bu çetede olan korucuların isimlerinin yer aldığı mesajda bu korucuların görev yaptığı 13 köy ismi, çetenin tuzağı ve kurbanların nasıl ağlarına düşürdükleri aktarıldı.

'RESMİ GÖREVLİLER İŞİN İÇİNE GİRDİ'

Mesajı yazan kişi, uzman çavuş olduğunu, bu meselenin ortaya çıkmasının ardından eşinin kendisini terk ettiğini ve kendisinin de daha fazla dayanamadığı için görevinden istifa ettiğini aktardı. 

Artık kaybedeceği bir şeyinin olmadığının belirtildiği mesajda, kendisinin bu fuhuş çetesini çökertmek için görevlendirildiğini, ancak uzman çavuşlar, polis memurları ve bazı resmi görevli şahısların işin içine girmesi ile görevi bırakmak zorunda kaldığı iddialarına yer verildi.

Kayıtlı hiçbir videoyu, resimleri, çetenin asıl elemanlarını, yönetici kadrosuna ilişkin kayıtların elinde olduğunun belirtildiği mesajda, “Sizin yaptığınız her şeyi anlatıp paylaşacağım ki Çukurca, Hakkari, Uludere, Yüksekova ve bölge köyleri sizin pisliklerinizi görsün” ifadeleri kullanıldı.

'ŞİKAYETÇİ OLUN, GİZLİ TANIK OLACAĞIM'

Artı Gerçek’ten Remzi Budancır’ın haberine göre, mesajda yer alan iddialar oldukça ciddi.  Mesajda, bu ifşayı yapmasındaki amaç ise şu sözlerle aktarıldı:

“Ben istiyorum ki birileri gidip şikayet etsin. Yüce Türk Yargısına ve Cumhuriyet Başsavcısına o zaman ben ile beraber 4 uzman çavuş ve bir sivil polis gizli tanık olarak gidip ifade vereceğiz. Elimizdeki bütün dökümanları kayıtları bizzat Cumhuriyet savcısıyla paylaşacağız. Gerçi Çukurca Jandarma Merkezde de bütün dökümanlar evraklar var. Bizde vereceğiz ki yüce Türk yargısı bütün suçluları bulup en ağır şekilde tek tek cezalandırsın. Ama yürekli cesur birinin kendini feda edip savcıya gitmesi lazım. Yüreği yeten biri varsa buyursun gitsin” ifadeleri kullanıldı.”

'KADINLAR UYUŞTURULUYOR, GÖRÜNTÜLERİ ALINIP FUHUŞA ZORLANIYOR'

Uzman çavuşun iddiasına göre çetenin neredeyse tümü koruculardan oluşuyor. Çetenin içinde korucu eşleri de var. Bu çetenin başında olduğu iddia ettiği 13 kişinin isminin yazıldığı mesajda çetenin kullandığı yöntem de aktarıldı: 

“Bu haysiyetsiz köpekler evli kadınları ve genç kızları bir şekilde kandırıp arkadaş olduktan sonra ısmarladıkları çay kahve veya soğuk içeceklerin içine Yüksekova ve İran’dan elde ettikleri bayıltıcı ve uyuşturucu haplar atarak onlarla beraber oluyorlardı. Daha sonra ise video ve resimlerini çekerek fuhuşa zorluyorlar.  Kadınları para karşılığı uzman çavuş, polis ve şebekenin diğer üyelerine fuhuş yoluyla peşkeş çekerek maddi gelir elde ediyorlar. Ben gitmem diyen kadınları da ‘görüntüleri paylaşacağız’ diyerek aileleri ve eşleri ile tehdit ediyorlar.”

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Çetenin bu yöntemle çok sayıda kişiyi ağlarına düşürdüklerinin belirtildiği mesajda, tanıdığı 7 kişi ve tanımadığı 4-5 polisten yaklaşık 53 bin liranın alındığını aktardı. Çetenin bunlardan nerede para aldığının da aktarıldığı mesajda, birçok ailenin bu çete yüzünden dağıldığı aktarıldı. Uzman çavuş olduğu belirtilen kişiden gönderildiği iddia edilen mesaj Çukurca’da çok sayıda kişiye yollandı.

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre mesajın yayınlanmasının ardından Çukurca Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Bir uzman çavuşun müşteki olarak yer aldığı soruşturmanın devam ettiği, soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin ifadesinin alındı.