Hakkari’de çocuklarını okuldan almaya giden Remzi ve Sibel Duman çifti, iddiaya göre hastane kavşağında aniden yola atlayan çocuklara korna çalınca arkalarında seyir halindeki aracın içinde bulunan sivil giyimli polisler tarafından durduruldu.

Ehliyet ve ruhsat kontrolünün ardından yoluna devam eden Duman çifti iddiaya göre evlerinin önüne kadar polisler tarafından takip edildi.

Araçtan inen polisler Remzi Duman’a “Çocuklara neden korna çalıyorsun?” diye sorduktan sonra silah doğrulttu. Takviye ekiplerinin de gelmesiyle araya giren esnaf ve vatandaşlar darp edildi.

‘POLİSLER KAPIMIZA GELİP BİZE SİLAH ÇEKTİLER’

Tüm yaşananlara şahit olan Sibel Duman şunları anlattı:

"Eşim Remzi Duman'la birlikte okula giden çocuğumu almak için yola çıktık. Hastane kavşağında iki çocuk birden bire yola fırladı. Eşim çocuklara çarpmamak için acil fren yapıp tepki amaçlı kornaya bastı. O esnada arkamızda sivil polis aracı geliyordu. Sivil polis aracı önümüzü kesip, içindeki polisler eşime bağırıp çağırıp hakarette bulundu. Kornaya basıp trafik kurallarını ihlal ettiğimizi söylediler. O esnada biz olay büyümesin diye eve doğru giderken onlarda arkamızdan evimizin kapısına kadar geldiler. Kapımıza kadar gelen polisler, üzerimize yürüyerek silahı çıkarttılar. Bunun üzerine etrafta bulunan halk toplandı."

‘HALKA JOP VE GAZ BOMBASIYLA SALDIRDILAR’

Duman konuşmasının devamında, araya giren kişilerin polislere silahlarını indirmesi konusunda ısrar etmelerine rağmen polislerin tehdit ve hakaretlerini devam ettiğini aktararak, "Bizler ve araya giren halk polislere bağırıp silahları indirmesini söylüyoruz, ama bir türlü ikna edemiyoruz. Silahı çıkarıp eşimi veya halktan birini vuracak diye çok korktum. Halkında yardımımıza gelmesi üzerine bulunduğumuz yere çok sayıda polis ekipleri geldi. Gelen her ekiple birlikte tartışmalar daha fazla büyüyordu. Ailelere çevrede bulunan halka joplar, silahlarla ve gaz bombalarıyla saldırdılar."

‘POLİSLER SİVİLDİ TRAFİK POLİSİ DEĞİLDİ’

Olayın gittikçe çığırından çıktığını dile getiren Duman, polislerin ailelere de saldırdığını ifade ederek, "Üstelik 16 -17 yaşlarında Ümit Duman isimli gencimize onlarca polis saldırdı. Annesi Perişan Duman, oğlunun darp edilmemesi için araya girdi ama bu sefer annesini de darp ettiler. Yaşı ilerlemiş kadına da saldırdılar yani bütün halkı birbirine karıştırdılar. Konu hakkında gerekli yerlere şikayetçi olacağız. Özellikle sivil bir polis memurunun kalkıp mahalle içinde silah çıkarması yanlış bir tutumdur. Kesinlikle kabul etmiyoruz, olay yerine gelen trafik polisi değildi. Trafik polisi de olay yarattı, polisler bile birbirine girdi. Ruhsatımıza da el koydular olay bundan ibaret" dedi.

YAŞLI KADINI DA DARP ETTİLER’

Yaşanan polis saldırısında ortamı sakinleştirmeye çalışanlardan oğlu Ümit Duman'ı ve kendisini polislerin elinden kurtarmaya çalıştığını ifade eden Perişan Duman, "Kavga seslerini duydum dışarı baktım polisler Ahmet'e saldırıyordu. Oğlum Ümit herkes gibi olayı ayırmak için müdahalede bulundu, oğluma da vurmaya başladılar. Oğlumun üstünden tutarak kavganın içinden çıkardım ama polisler vurmaya devam ediyordu. Bana da vurdular, polislerden birisi tamda göğsüme öyle bir yumruk attı ki hâlâ acısını hissediyorum. Oğlumu ellerinden çekip kurtarmasaydım daha çok döveceklerdi. Oğlumda kafasından ameliyat olmuş kafatasında kemik yok. Allah bu zulmü kabul etmesin" dedi.

‘KARŞILARINDA YUNAN ASKERİ VARMIŞ GİBİ VURDULAR’

Gelişen olaya bir anlam veremediğini belirten H. Tahir Duman ise, bu devletin Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı yok mu? Ne istiyorlar bu gençlerden? Sokağımızı polisler bastı. Esnaf araya girdi. Esnafı da darp ettiler. Sanki karşılarında Yunanlılar vardı. Olayı ayırdım. Bir komisere o polisi şikayet ettim. Komiser o polisi tebrik etti. Ellerin dert görmesin diyerek mükafatlandırdı. Yetkililer bu duruma bir el atsın. Biz bunları hak edecek bir şey yapmadık” diye konuştu.

Kaynak: Duvar