Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde yol kontrolü yapan askerlere saldırı düzenledi.

Çukurca-Hakkâri Karayolu Doğanlı bölgesinde, yol kontrolü yapan askerlere PKK'liler uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada 5 asker hayatını kaybetti, 25 asker de yaralandı.

Hastaneye kaldırılan askerlerden durumu ağır olan 3'ünün daha hayatını kaybettiği açıklanmasıyla yaşamını yitiren asker sayısı 8'e yükseldi.

Gece saatlerinde ilk belirlemelere göre 5 askerin  hayatını kaybettiği açıklanmıştı. TürkSilahlı Kuvvetleri (TSK), sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile yaralanan üç askerin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. 
 

TSK'dan yapılan açıklamada, "29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında yaralanan üç kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş (toplam 8 şehit), ilk anda irtibat kurulamayan bir silah arkadaşımız yaralı olarak bulunmuş, ayrıca çatışmaların devamında ondokuz kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. 

 25 ASKER YARALI

"Bölgedeki söz konusu çatışmada yaralanan toplam yirmi beş kahraman silah arkadaşımızın hastanede tedavilerine devam edilmektedir" denilen açıklamada, "Müteakiben bölgede icra edilen hava destekli operasyonda, sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.  Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı. 

TSK: İRTİBAT KESİLEN BİR ASKER ARANIYOR

Genelkurmay Başkanlığı'nın askerlere yönelik yapılan saldırıyla ilgili dün gece yaptığı açıklamada, Hakkari-Çukurca karayolunda  5 askerin hayatını kaybettiği, 8 askerin yaralandığı ve irtibat kesilen bir askerin de arandığı belirtilmişti.

“29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

“Ayrıca, çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup, arama faaliyeti ve bölgede bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir.

“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ”

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerine bağlı çok sayıda alanın 1-15 Ağustos günleri arasında “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği belirtildi.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince kent merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri sınırlarında bulunan alanlar yasaklandı.

Yasaklı alanlara buradan ulaşabilirsiniz.