Hakkari Barosu ve ÖHD’den oluşan bir heyet, günlerdir taş ocağına karşı direnen İkizdere’deki köylüleri ziyaret etti. 
 
Rize’nin İkizdere ilçesinde yapılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin sürdürdüğü doğa nöbeti devam ediyor. Taş ocağı alanı için yapılan yol çalışmalarında sona gelinirken, derelerin molozlarla kapanması yüzünden köylerde sık sık su kesintileri yaşanıyor. Yurttaşların Cevizlik köyü meydanında tuttukları doğa nöbetini Hakkari Barosu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Temsilciliği heyeti ziyaret etti. 
 
Köy meydanını abluka altına alan askerler, heyetin alana girip, köylüleri ziyaret etmesine izin vermek istemedi. Rize Valiliği’nin “Eylem ve etkinlik yasağı” gerekçe gösterilerek, ziyaretler engelleniyor. Çıkan tartışmalara rağmen alana girmekten vazgeçmeyen avukatlara bir süre sonra izin verildi. 
 
‘HEPİMİZE GÜÇ VERİYOR’
 
Ziyarette konuşan avukat Harika Karataş, İkizdere’deki mücadelenin tüm halklara güç verdiğini söyledi. İkizdere’deki direnişi selamlamak için geldiklerini belirten Karataş, “Doğaya, yaşama güzel olan her şeye düşman olunan bir süreçten geçiyoruz. Bu talana, sermayeye peşkeş çektirilen doğanın katliamına karşı durabilmek için yanınızdayız. Sizin direnişiniz sadece buradaki doğaya, yaşama değil bizlere de çok büyük bir destek veriyor. Buradaki direniş kalbi doğadan, barıştan, insanlıktan yana olan tüm insanlarında hayatını daha fazla özgürleştiriyor” diye konuştu.

Kaynak: MA