Kanal D ekranlarında program sunan Hakan Ural, EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’nda konuşan oyuncu Beren Saat'i hedef aldı.

Muhalif tavrı ile bilinen oyuncu Beren Saat, EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’nda yaptığı konuşmada; ''Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik” diyerek sözlerine başlamış ve rahatsızlıkları dile getirdiklerinde ''yollara, köprülere bak'' diyerek yanıt aldıklarını ifade etmişti.

Beren Saat ''Fakat sonrasında kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘Köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık. Basında, sanatta sansüre isyan ettiğimizde ‘yüzümüzü hep Batı’ya döndük şimdi birazcık da Doğu’ya bakalım’ denildi. O günlerde harekete geçebilecek pek çok kişi göz yumduğu için bugün ülkemizin en değerli üniversiteleri saygınlığını yitiriyor'' diye konuşmuştu.

HAKAN URAL HEDEF ALDI

Kanal D ekranlarında program sunan Hakan Ural, Beren Saat’i söz konusu açıklamaları üzerinden hedef aldı.

Canlı yayında konuşan Ural, Saat'in konuşmasını kağıda yazmasını eleştirerek; ''Sana bunu kim verdi, siyaset yapıyorsun. Oysa iklim. Devletin hizmetlerini küçümsemek için neden bilmiyorum. Sen gerçekten Türkiye tarihini biliyor musun? Senin Teknofest’ten haberin var mı? Hiç bu toplara girme altında kalırsın'' ifadelerini kullandı.