Sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitiren ve cenazesi 7 yıl sonra torba içerisinde verilen Hakan Arslan’ın babası Ali Rıza Arslan, Sur’da yapılacak festivale tepki göstererek, “Halkımız bu festivale giderse bizleri bir kez daha öldürür” dedi. 

Mehmet Şah Oruç ve Mahmut Altıntaş'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde 8-16 Ekim tarihleri arasında “festival” düzenlenecek. 2015 yılında ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında yerle bir edilen mahallelerde 80’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Burayı Toledo yapacağız” sözleriyle kast ettiği Sur’da tarihi yapılar yıkılarak yerine cezaevini andıran yapılar inşa edildi. 

Sur’daki yıkımın izleri ortadayken, Kültür Bakanlığı tarafından “Sur Yolu Kültür Festivali” adı altında 8-16 Ekim tarihleri arasında “festival” düzenlenecek. Birçok kesimin tepki gösterdiği festivale bir tepki de, 2015 sürecinde Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Oğlu Hakan Arslan’ın kemiklerini 7 yıl aradan sonra bir torba içerisinde alan Ali Rıza Arslan’dan geldi. 

‘KABUL ETMİYORUZ’

“Sur Yolu Kültür Festivali” adı verilen organizasyona tepki gösteren Ali Rıza Arslan, yapılacak “festival”i kabul etmediğini ve yurttaşlarında söz konusu festivale gitmemesi gerektiğinin altını çizdi. Arslan, organizasyona katılmama çağrısında bulunarak, “Halkımız, bu festivale giderse bizleri bir kez daha öldürürler” dedi. 

‘ÇOCUKLARIMIZ BURADA KATLEDİLDİ’

O dönemki yasakları hatırlatan baba Arslan, “Çocuklarımızı burada katlettiler. Bu festivali kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın kemiklerini torba bize verdiler. Şimdi de çocuklarımızın katledildiği yerde festival yapıyorlar, bu festivali kabul etmiyoruz. Halkımız bu festivale gitmemelidir; eğer giderlerse bizlere hakaret etmiş olurlar. Halkımız bu festivale giderse bizleri bir kez daha öldürür” çağrısında bulundu.