Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücrete ilişkin bazı sendikacıların “8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız” dediği iddiasına dair açıklamada bulundu.

Arslan, “Böyle bir ifadeyi biz kullanmadık” dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında bazı sendika başkanlarının “8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız. Bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz, o zaman sendikalar fonksiyonsuz hale gelirler” dediğini ileri sürdü.

Bakan'ın açıklamasının ardından açıklama yapan DİSK, “Bu tanımlamanın içinde değiliz” diyerek, Bakan'a bunu isteyen sendikaları açıklaması için çağrıda bulundu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, sürecin hızlı ilerlemesinden de kaynaklı olarak asgari ücret konusunda Bakan Bilgin ile herhangi bir görüşmelerinin olmadığına dikkat çekti.

Arslan, Bakan Bilgin’in sözlerinin muhatabının Hak-İş ve Hak-İş’e bağlı sendikalar olmadığını söyledi. Arslan, “Sayın Bakana, 'Asgari ücret 8 bin liranın üzerinde olmasın' şeklinde bir ifadeyi biz kullanmadık” dedi.