Hadi bakalım eli kalem tutan, güzel yazılar yazıp güzel sözler söyleyen, en büyük gazetelerin en büyük köşelerini kapıp “Ama onlarda otobüslerin camlarını kırdılar, kaldırım taşlarını söküp devlet malına zarar verdiler” diye televizyon televizyon gezip vatan millet Sakarya edebiyatı yapan köşe yazarları!

Hadi bakalım madem öyle bugün sizin sesinizi çıkarma gününüz! Bugün sizin “Bu kadar da olmaz” deme gününüz! Taş taş üstünde kalmadı Diyarbakır’da! Mardin’de, Silopi’de, Cizre’de, Gever’de taş taş üstünde kalmadı! Hadi bakalım bugün sizin sesinizi yükseltme gününüz! Madem kaldırım taşları insandan önce geliyor sizde hadi bakalım bugün sizin sesinizi çıkarma gününüz!

Hadi bakalım “Allah’ın verdiği canı Allah alır” diyerek etrafa hümanist ve insani mesajlar dağıtıp, Eyyubiden, Mevlanadan,  Şeyh Edebaliden, Necip Fazıldan aşka, sevgiye, doğruluğa ve dürüstlüğe dair kısa kısa örnekler verip, Cuma günleri cep telefonlarından “Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun” diye başlayan kalıplaşmış sözleri eş dost arkadaş yandaşa gönderip üzerine düşen dini vazifeyi yaptığını sanıp, gezi eylemleri sırasında “Ama onlarda Camiye ayakkabıları ile girdiler” diyen dini bütün mümin din kardeşleri! Hadi bakalım madem öyle bugün sizin sesinizi çıkarma gününüz! Bugün sizin “Bu kadar da olmaz” deme gününüz! Diyarbakır’da tarihi Fatih Camii çıkan çatışmalarda delik deşik oldu, Fatih Cami yandı Diyarbakır’da! Hadi bakalım karşınıza alın güvenlik güçlerini de “Bu kadar da olmaz” deyin!

Tamda sizin konuşma gününüz bugün! Tamda sizin sesinizi yükseltme gününüz. Bölgede insanlar öldürülüyor, gençler, çocuklar öldürülüyor! Evler kurşunlanıyor duvarlar delik deşik ediliyor. Şehrin ışıkları karartılıp etrafı çevriliyor giriş çıkışlar yasaklanıyor! Göçe zorlanıyor halk, yatağını yorganını alan yollara düşüyor! Çocukları eğitsin, vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirsin diye gönderdiğiniz öğretmenler cep telefonlarına atılan mesajlarla ilçelerden geri çağrılıyor!

Hadi bakalım bugün sizin sesinizi yükseltme gününüz! Gezi eylemlerinde ağaçtan değil de kaldırım taşlarından yana olan, Gezi eylemlerinde insandan değil de otobüslerin camlarından yana olan sizler hadi bakalım! Hadi bakalım alın güvenlik güçlerini karşınıza da sesinizi yükseltin! Diyarbakır’da! Mardin’de, Silopi’de, Cizre’de, Gever’de taş taş üstünde kalmadı!     

Hadi bakalım “Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle hepimiz bir kardeşiz” deyip televizyon televizyon gezen ve en iyi gazetelerin en iyi köşelerini kapıp insanlığa, adamlığa, kardeşliğe dair ahkâm kesen köşe yazarları! Hani hepimiz kardeştik! Hani Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamazdı! Hadi bakalım insanlar ölüyor, öldürülüyor Diyarbakır’da! Mardin’de, Silopi’de, Cizre’de, Gever’de insanlar öldürülüyor, insanlar yurdundan yuvasından ediliyor! Hadi bakalım madem öyle bugün sizin sesinizi çıkarma gününüz! Çıkartın sesinizi de görelim hümanistliğinizi, insanlığınızı, gazeteciliğinizi, yazarlığınızı!