Öğrenci Gençlik Sendikası’nın Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlediği “Yeni Türkiye ve Eğitim" paneline katılacak olan Doç. Dr. Fikret Başkaya ve Prof. Dr. Nejla Kurul rektörlük talimatıyla özel güvenlik görevlilerince engellenerek okula alınmadı.

CNN Türk'ün haberine göre Ankara Öğrenci Gençlik Sendikası’nın 3 ayrı üniversitede düzenlediği “Yeni Türkiye” temalı paneller dizisinin ilk ayağı önceki gün Hacettepe Üniversitesi’nde “Yeni Türkiye ve Eğitim” başlığıyla yapılacaktı. Panelin konuşmacıları ise Doç. Dr. Fikret Başkaya ve Prof. Dr. Nejla Kurul olacaktı. Ancak Doç. Dr. Başkaya ve Prof. Dr. Kurul, özel güvenlik görevlilerince Hacettepe Üniversitesi kampusuna sokulmadı. Fikret Başkaya ve Necla Kurul'un üniversiteye sokulmaması talimatı ise rektörlükten gelmişti.

Bunun üzerine öğrenciler paneli, nizamiye girişinde gerçekleştirdi.

"'YENİ TÜRKİYE VE EĞİTİMİ' BU OLAYLA İYİCE ANLAŞILDI"

Fikret Başkaya ve Necla Kurul'un Hacettepe Üniversitesi'ne sokulmaması ve panele izin verilmemesiyle ilgili Genç-Sen yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin çok çeşitli sorunlara rağmen üç maymunu oynayan, konuşmayan, tartışmayan, derin bir sessizliğe bürünmüş üniversite! Görülmektedir ki köklere çok eskilere dayanan bir büyük kent üniversitesi olan Hacettepe Üniversitesi öğrenme ve öğretme özgürlüklerini en çok ihlal eden üniversite durumuna gelmiştir," denildi.

Açıklamanın devamında, Edwar Said'in "entelektüel" tanımlaması hatırlatılarak, "Bizler, üniversitemize gelen değerli aydınlarımız Doç. Dr. Fikret Başkaya ve Prof. Dr. Nejla Kurul’a emekleri için çok teşekkür ediyoruz. Üniversite Rektörlüğü ve güvenlik birimi çok ayıp etti, ama olsun, 'Yeni Türkiye ve Eğitimi' bu olayla iyice anlaşıldı. Hocalarımız bir kez daha çok haklı çıktı…" denildi.