MHP’nin hedef almasının ardından iki ayrılığın yaşandığı HaberTürk TV’de kanalın Genel Yayın Yönetmenliği’ni grupta Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Kenan Tekdağ’ın üstlendiği belirtildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in, önce HaberTürk TV’nin ekran yüzlerinden Ebru Baki’yi, sonra da Baki’ye ekranda destek veren Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’i hedef almasıyla kanalda büyük bir kriz yaşanmıştı.

Olayın ardından Aydemir, istifa etmiş ve aynı gün yönetim tarafından Ankara temsilciliği görevinden alınmıştı. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz ise yaşananlara tepki olarak görevinden istifa etmişti. Bu gelişmelerin ardından boş kalan Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna hangi ismin oturacağı merak konusu olmuştu.

Medyakoridoru’nda yer alan habere göre, grupta Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Kenan Tekdağ’ın “görevi bir süre ben yürüteceğim” diyerek, kanalın Genel Yayın Yönetmenliği’ni de üstlendi. Görev için başka bir isimle görüşme yapılıp yapılmayacağı konusunda net bir bilgi verilmezken, Tekdağ’ın bir süre bu görevde olacağı konuşuluyor.