Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üyesi bir grup, bir sendika yöneticisinin sürgün edildiği iddiasıyla protesto eylemi yaptı.

İstanbul- TRT İstanbul Radyosu önünde toplanan sendika üyeleri, ''Sürgünler Durdurulsun'' yazılı pankart açtı. Burada, sendika üyesi Saadet Baykal, grup adına basın açıklamasını okudu.

TRT yönetiminin sendika ve sendika yöneticilerine yönelik saldırılarını tırmandırdığı savunulan açıklamada, son olarak sendika yöneticilerinden Osman Köse'nin 17 yıldır görev yaptığı Ankara'dan Mersin'e sürüldüğü iddia edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''TRT yönetimi, Haber-Sen yöneticisi Osman Köse'yi işten atmak için bugüne kadar her yola başvurdu. Başta Osman Köse olmak üzere Haber-Sen yöneticilerine bu düşmanca tutum niye? Çünkü Haber-Sen, TRT'deki kadrolaşmaya 'Hayır' diyor. TRT yönetimi şunu bilmelidir ki bu baskılar, hatta bundan daha ağırları bugüne kadar ne Haber-Sen'i yıldırabilmiştir ne de KESK'i. Önümüze çıkan engelleri birlik ve dayanışma ruhuyla aşacağız. Bir gün TRT, siyasal iktidarların güdümündeki yöneticilerine rağmen emeğe, emekçiye, dinleyiciye ve seyirciye saygılı, özerk, tarafsız ve demokratik bir yayın kurumu olacaktır.''

Açıklamanın ardından gruptakiler, bir süre alkışlarla protestolarını sürdürdükten sonra dağıldılar.

cumhuriyet