Bölgede artan ve sokağa çıkma yasakları ve çatışmaları, anlatmak üzere görevlerini yapmaya çalışan gazetecileri de zor duruma bırakmaya devam ediyor.

İstanbul'dan gazetecilerin sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve çatışmalı sürecin etkilerinin sürdüğü bölgelerde zor koşullarda görev yapan meslektaşlarıyla dayanışmak için örgütledikleri 'Haber Nöbeti' çarşamba sabahı başlıyor.

Haber Nöbeti Koordinasyon Grubu, haber nöbetinin ilk grubunu sosyal medya hesapları "@haber_nobeti" üzerinden kamuoyuna duyurdu.

"Gerçeğe ve mesleğimize sadece dayanışmayla sahip çıkabiliriz. Canı pahasına haber yapan meslektaşlarımızla dayanışmaya gidiyoruz" denilen açıklamaya göre ilk grupta şu isimler yer alıyor: Ayşe Yıldırım (Cumhuriyet), Celal Başlangıç (Haberdar), Ceren Sözeri (Evrensel), Ergun Babahan (Özgür Düşünce), Evrim Kurdoğlu (Bianet), Önder Öner (Etha), Said Sefa (Haberdar), Tunca Öğreten (Diken).

Çarşamba sabahı Diyarbakır'da olacak olan gazeteciler, bölgede görev yapan meslektaşlarıyla dayanışırken, yaptıkları haberleri de kendi kurumlarının yanı sıra, şu blogda paylaşacaklar:  https://habernobetim.wordpress.com/

Blogun ilk sayfasında sizi, "Gerçeğin peşindeyiz, meslektaşlarımızın yanındayız" başlığı ile 'Haber Nöbeti'ni anlatan metin karşılıyor.

Haber Nöbeti Koordinasyon Grubu birer hafta arayla yeni gazeteci gruplarını 'Haber Nöbeti' için bölgeye göndermeyi planlıyor.