Bundan on yıl önce insanlar estetik dendiğinde biraz çekingen davranabiliyordu. Nasıl olacağı iğneli yöntemlerin can yakacağı alerjik reaksiyonların olabileceği ve iyileşme sürelerinin uzun olması bu uygulamaların tercih edilmesini engelliyordu. Uzmanlar geçen yıllar içerisinde gelişen nano teknolojik ürünleri ve lazer teknolojisini de estetik uygulama cihazlarına ekleyerek çok daha gelişmiş cihazlar tasarladılar. Artık estetik müdahaleler günlük hayatımızın bir parçası haline geldi diyebiliriz.

Özellikle bayanların tercih ettiği bu uygulamalar erkekler tarafından da kullanılır oldular. Gelişen teknolojiyle birlikte estetik uygulamalardan sonraki iyileşme süresi oldukça kısaldı. Uygulama esnasında oluşabilecek alerjik reaksiyonlar yok denecek kadar az hale getirildi. Uygulama süreleri kısaldı ve kolaylaştı. Ufak dokunuşlarla büyük değişiklikler sağlamak mümkün hale geldi. Cilt kusurları bölgesel zayıflama çatlak tedavisi burun ve dudak estetiği kalça ve göğüs estetiği yara izlerini iyileştirme kırışıklık giderme ve aklınıza gelebilecek çok daha fazla uygulama lazer yöntemleriyle iyileştirilebilir oldu.

Estetik operasyon yöntemlerinin başında gelen botoks uygulamaları hem hızlı hem de yüksek başarı getiren uygulamalar. Bu uygulama ile yapılabileceklerin ana başlıkları; kaş kaldırma göz çevresi kırışıklıklarını ve kaz ayaklarını yok etme dudak üstünde ve yanlarında oluşan kırışıklıkları yok etme boyun ve dekolte bölgesindeki çizgileri giderme. Bu estetik operasyonda iyileşme süresi kişiye göre ve uygulama bölgesine göre çeşitlilik gösterebilir. Ama en çok 4 hafta içerisinde iyileşme sağlamak mümkün oluyor. Uygulanan bölgedeki kas çevresine enjeksiyon yöntemi ile müdahale diliyor ve bu sayede kasın hareketi durduruluyor. Çizgiler en çok 15 günlük bir süreçte kayboluyor. Uygulamanın etkisi 120 günü buluyor ve 6 ayda bir tekrarlanabiliyor. Eğer bu uygulamayı sürekli hale getirirseniz uygulanan bölgenin görünümünü koruma süreniz uzuyor. Bu öylece 6 aydan daha fazla ara vererek işleminize devam edebiliyorsunuz.

Bir diğer uygulama şekli de fraksiyonel lazer yöntemi. Kısaca bahsedelim. Bu uygulamada iyileşme süresi oldukça kısa ve bu yüzden son 2-3 yıl içerisinde en çok tercih edilen yöntem. Uygulama sonrası kırışıklıklar ortalama 3 günde yok oluyor. Kilo alıp verme sebebiyle oluşan çatlaklar hafif ölçekli sarkmalar güneş lekeleri bu yöntemle giderilebiliyor.  Cilt lekeleri ve sivilce izleri bu yöntemin en başarılı şekilde iyileştirdiği sorunlar. Cildin en üst dokusu olan epidermise hiçbir zarar vermeden yalnızca sorunlu bölgeleri seçerek iyileştiriyor. Böylece cildinizi hem çok kısa sürede onarıyor hem de etkili sonuç sağlıyorsunuz.  Cildinizin sağlığı için tüm lazer uygulamalarınızdan önce uygulamaya en az iki hafta kala güneşlenmeyi ve solaryuma girmeyi bırakın. Çok hassas bir cilde sahipseniz uygulama öncesinde doktorunuzla görüşebilirsiniz.

Günümüzde sıklıkla konuşulan bir başka estetik operasyon da dövme sildirme. Dövmesi olanlar ve artık bu dövmeyi görmek istemeyenler bu yönteme başvuruyor. Bu uygulamanın iyileşme süresi de en çok dört hafta. Dövmenin büyüklüğü dövme yapılırken kullanılan boyalar renkler dövmenin cilt zerindeki yoğunluğu ve ne kadar süredir cildinizde olduğu işlem süresini etkileyen unsurlar. Lazer uygulamalarının seans süresi ortalama 30 dakika kadar. Seanslar arasında da en az 3-4 hafta olması istenebilir. Deriye kazınarak yapılan dövme işleminin hasar vermeden silinebilmesi için biraz uzun bir süre seans takibi yapmanız gerekebiliyor fakat bu uygulama hızlandırıldığında alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Bu sebeple cilt uzmanlarının size uygun gördüğü süreleri dikkatle takip etmeniz gerekiyor.

Tercih ettiğiniz estetik uygulama hakkında bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Size en uygun uygulama yöntemlerini cilt uzmanlarımızla beraber belirleyebilirsiniz. Uygulama öncesinde size ön bir bilgilendirme yapılacaktır. İyileşme süresinde yapmanız gerekenler ve yapmamanız gerekenler sizlere anlatılacaktır. Bunların haricinde de aklınıza takılan soruları cevaplamak için iş başındayız.