Özel Güvenlik İşçileri Sendikası (Güvenlik-Sen), 20 Mart 2013'te Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde bir üniversite öğrencisinin özel güvenlik birimleri tarafından bıçakla yaralanmasını kınadı.

Güvenlik-Sen yaptığı açıklamada, "Bir üniversite öğrencisi arkadaşımız, bir özel güvenlik işçisi tarafından bıçaklanmıştır. Biz, Özel Güvenlik İşçileri Sendikası (GÜVENLİK –SEN) olarak böyle bir davranışı kabul etmiyor ve kınıyoruz, öğrenci arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz," dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı:

"AKP ve patronlar biz özel güvenlik işçilerini, sermaye düzenini koruyacak memurlar olarak görmektedir. Özellikle üniversitelerde çalışan işçi arkadaşlarımızı, üniversitelerin piyasalaştırılmasına karşı duran, Türkiye halklarını birbirine kırdırmaya yönelik politikalara karşı halkların kardeşliğini savunan üniversite öğrencilerine düşman etmeyi hedeflemektedir.

"Oysa, üniversite öğrencilerinin karşısında durduğu sermaye düzeni sadece üniversiteleri piyasalaştırıp, halkları birbirine düşman etmekle kalmıyor, biz özel güvenlik işçilerini taşeronlaştırmaya, asgari ücrete, düzensiz çalışma saatlerine, iş cinayetlerine, kolayca işten çıkartılmaya kısacası güvencesizliğe mahkum ediyor.

Şunu bilsinler ki: bu oyunları tutmayacaktır. Biz özel güvenlik işçilerinin ekmek kavgası ve insanca yaşam mücadelesi giderek büyüyecek, bu mücadeleye omuz veren tüm kesimlerin mücadelesi ile birleşerek gelişecektir."

Açıklama,  "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!" sloganıyla noktalandı. (Demokrat Haber)