Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 58 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in avukatları, Güven'in bu sabah yaşamını yitiren 94 yaşındaki  annesi Cevriye Güven'in cenaze ve taziyesine katılması için Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü'ne yaptığı başvuruya olumlu yanıt verildi.

Cezaevi Müdürlüğünün talebi ilettiği Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da Güven'in avukatlarının talebine olumlu karşıladığı bildirildi.

Doktorların Güven'in yolculuk yapmasının sağlığı için ciddi risk oluşturup oluşturmadığına dair görüşleri sonrası, Güven'in annesinin taziyesine katılıp katılamayacağı belirlenecek.

Güven'in avukatları, karayolu ile yapılacak yolculuğun getireceği yorgunluğun Güven'in sağlık durumunda riskler oluşturacağı kaygısıyla yolculuğun uçakla yapılması yönünde talepte bulundu.

Ancak, Diyarbakır'da 2 gündür oluşan yoğun sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi yolculuk için uçağın bulunup bulunmaması kaygısı yaratırken, Güven'e yolculuk sırasında bir doktor ve avukatın refakat etmesi talebi de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiği belirtildi.

Yaşamını yitiren 94 yaşındaki Cevriye Güven, Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yapalı Köyü mezarlığında bugün dini vecibelerinin ardından defnedildi. Taziyeler köyde Cevriye Güven'in yaşadığı evde 3 gün boyunca aile tarafından kabul edilecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı