Trabzon Yomra’da 65 yaşındaki Gürcistanlı Revaz Lordkipanidze, Bulgaristan plakalı otomobilden inen iki kişi tarafından öldürüldü.

Lordkipanidze’nin organize suç örgütü lideri olduğu ve hesaplaşma sonucu öldürüldüğü belirtildi. Cinayete ilişkin gözaltına alınan 2 Rus şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Duvar’ın haberine göre olay, önceki akşam Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalledeki Türkiye plakalı otomobil ile giren Gürcistanlı Revaz Lordkipanidze, arkasından gelen Bulgaristan plakalı diğer otomobilden inen şüphelinin silahlı saldırısına uğradı.

Şüpheli, siteye geldikleri araçtaki kişi ile olay yerinden kaçtı. İhbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Lordkipanidze, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kaçan Rusya uyruklu N.M. ve R.M. ise polis ekiplerince yakalandı. Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

LAKABI 'REZO TİFLİS'

N.M. ve R.M, ifadelerinde suçlamaları kabul etmezken, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de cinayete ilişkin kapsamlı inceleme başlattı. Silahlı saldırıda öldürülen Gürcistanlı Lordkipanidze'nin, ülkesinde "Rezo Tiflis" lakaplı çete lideri olduğu, çeşitli organize suç şebekelerine de liderlik ettiği ortaya çıktı.

Öte yandan Revaz Lordkipanidze'ye silahlı saldırının nedeninin, Gürcistan ve Bulgaristan'daki mafya hesaplaşması olduğu öne sürüldü.  Şüphelilerin olayı günler öncesinden planlayarak, saldırı öncesi Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edildi.

Başka ülkelerde çeşitli organize gruplara liderlik edip, 'soygun' ve 'uyuşturucu' suçlarından 15 yıldan fazla cezaevinde tutuklu kaldığı da belirtilen Lordkipanidze'nin Türkiye'de öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.