Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe'nin Gülen Cemaati üyesi olmaktan tutuklanmasına değinen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “O dönem Güntepe’ye alkış tutanlar şimdi neden susuyor” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Gülen Cemaati üyesi olmaktan dün gece tutuklanan Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe’nin bir zamanlar kahraman ilan edildiğine dikkat çereker, "O dönem Güntepe'ye alkış tutanların şimdi neden susuyor" diye sordu.

Güntepe'nin üyesi olduğu cemaatin bir dönem iktidarın ortağı olduğunu ifade eden Sarıyıldız, Güntepe'nin kaymakamlık yaptığı döneme dikkat çekti. Sarıyılıdız, "Sürekli olarak 'Şehit' edebiyatı yapmıştır. Bu durum ülke bürokrasisinin durumunu gözler önüne seriyor. Kaymakam olduğu ilçede sivil insanlar öldürülürken, sırf o şehit edebiyatı yaptığı ve bize saldırdığı için herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadı. Tam aksine iktidar tarafından kahraman ilan edildi. Güntepe bize saldırırken onu pohpohlayanlar neden şimdi sessiz kalıyor" dedi.

Güntepe'nin kaymakamlığı esnasında yasal olmayan çok sayıda işlem yaptığını iddia eden Sarıyıldız, şunları söyledi: "Trol hesap açarak yaşamını yitiren insanların cenaze fotoğraflarını paylaşıyordu. O dönem gündeme getirildi bu durum ancak iktidar bunun karşısında sessiz kaldı. Yüzde 90 oy alan seçilmişlere saldırıp hakaret etti, ancak iktidar yine sessiz kaldı. Psikolojik savaş argümanlarını kullanıyordu. İktidarın 'O kahramanı' şimdi cezaevinde. Faşist iktidarın karakterinde bu durum var. Gerektiğinde kahraman gerektiğinde suçlu ilan ediyorlar." (Kaynak: Dihaber)